SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çalışmalardan Herkes Memnun"

0
Güncellendi - 2016-02-28 00:36:14
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Küçük Sebze ve Meyve Hali ile Kasap Pazarı esnaflarını gezdi. Esnaflar, Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin Küçük Sebze ve Meyve Hali’nde vatandaşların rahat alış veriş yapmalarını sağlamaya yönelik işyerlerinin önündeki işgaliyelerin düzenlemesi uygulamasından duydukları memnuniyeti Başkan Gürkan’a ilettiler.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beraberinde Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Abdulvahap Şerefhanlı, Malatya Kasaplar Odası Başkanı Alaaddin Çalışkan, Malatya Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı Cumali Çınar, Zabıta Müdürü Mehmet Dalmaz ile birlikte Küçük Sebze ve Meyve Hali ile Kasap Pazarı esnaflarını gezerek sorunlarını dinledi. Burada Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin vatandaşların rahat alış veriş yapmalarını sağlamaya yönelik işyerlerinin önündeki işgaliyelerin düzenlemesi uygulamasını da yerinde inceleyen Başkan Gürkan, vatandaşlarla ayaküstü sohbet etti. Esnaf gezisi esnasında konuşan esnaflardan Bekir Çınar, “Çok güzel bir çalışma oldu. Artık bayanlarımız serbestçe girip alışverişini yapabiliyor. Buraya gelen ailelerden çok olumlu tepkiler alıyorsunuz. Ben 50 yıldır buraya esnaflık yapıyorum. 50 yıldır ilk defa böylesine güzel modern bir çalışma yapıldı. Ben Malatya'nın yerlisiyim. Çok güzel bir çalışma oldu. Allah ömrünüze ömür katsın. Yıllardır buranın esnafıyız. Çocuklarımız buranın yolunu bilmezdi. İşleri olduğu zaman merkezde bir yerde beklemelerini söylerdik. Ancak bu son çalışma ile modern bir görünüme kavuştu. Allah razı olsun sizlerden” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Malatya Kasaplar Odası Başkanı Alaaddin Çalışkan ise, “Allah sizden razı olsun. Bundan iyi çalışma olmaz. Yıllardır bu çalışmayı bekliyorduk. Allah hepinizden razı olsun. Son çalışmadan sonra artık bayanlarımız geliyor. Alışverişleri insanlar aileleriyle birlikte yapabiliyor. Daha önceleri aileler girmekte tereddüt yaşıyordu. Esnaf çalışmalardan oldukça memnun” ifadelerini kullandı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da, “Burası hakikaten vatandaşın deyimiyle kangren haline gelmiş bir yerdi. Özellikle pazar esnafımızın kendi alanlarının dışına taşması ve mevcut güzergah üzerinde müşterileri veya yaya trafik akışının önüne geçme durumundaydı. Bu durumdan müşteriler çok rahatsız oluyor, aynı zamanda esnafımızda bu durumdan dolayı perişan oluyordu. Esnafımızı sizlerde dinlediniz daha önceleri ailelerimiz burayı bilmez, sıkışıklıktan dolayı buralara gelemiyordu diyorlardı. Şu anda Zabıta Müdürlüğümüz ve teşkilatımız güzel bir uygulama yapmış. Bu çalışmada esas manidar olan esnafımızın gönüllülük esasına dayanan ve ortak akılla hareket edilmesi neticesinde, herkesin kendi sınırına çekilmesi ve buradaki müşteri trafiğinin daha rahat seyretmesi için uygulama başlatmışlar. Bu uygulama gördüğümüz kadarıyla ki sizlerde şahit oldunuz ki vatandaşımız ve esnafımız memnun. Ziyaretçiler memnun, insanlarımız memnun. Demek ki çözülmez denen sorunlar ortak akılla çözülebiliniyormuş. Bu uygulamayı gerçekleştirmemize yardım eden esnafımıza, pazarcılarımıza teşekkür ediyorum. Bu çalışma esnaf ve pazarcılarımızın temsilcileriyle birlikte ortak akılla oluşturuldu. Netice itibariyle bu çalışmalardan herkes memnun. Duyarlılıklarından dolayı pazar esnafımıza teşekkür ediyorum. Çalışmaları yapan Zabıta Müdürlüğümüzü de tebrik ediyorum” diye konuştu.

Bülten

Piano01

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız