SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalışmaları Konuştular

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:26:53
Çalışmaları Konuştular
A- A+ PAYLAŞ

Küçük ve Orta Sanayiciyi Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından verilen desteklerden vatandaşların yararlanması istendi.

Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) Gıda Komitesi üyeleri ile kahvaltıda bir araya gelen

KOSGEB Müdürü Murat Seki, KOSGEB’in 2009 yılından itibaren tarım, ticaret ve hizmet sektörleri olmak üzere 3 milyon 500 bin kişiye hizmet veren bir kurum haline geldiğini belirtip, KOSGEB olarak sadece Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) değil, kendi işini kuran girişimcilere de destek vermeye başladığını söyledi. Artık kendi işini kuran girişimciye 100 bin TL destek verildiğini ve bunun 30 bin TL'si hibe ve 70 bin TL'si ise kredi olduğunu dile getiren Seki, KOSGEB'in destek programlarından bahsederek, genel destek programı için girişimciler hiçbir proje hazırlamadan sadece internet yolu ile KOSGEB sitesinden başvuru yapabileceklerini ve temel, günlük ve acil ihtiyaç için kurulan bir destek programı olduğunu söyledi.

KOSGEB'in aynı zamanda nitelikli eleman desteği olduğunu vurgulayan Seki, nitelikli olarak 4 yıllık üniversite mezunu elemanların maaşının yüzde 60'ını KOSGEB'in karşıladığını ve marka tescili olan firmalar için broşür, katalog ve yurt dışı marka tescil belgelerinin de yüzde 60 oranında desteklendiğini söyledi.

“İş gezilerine katılan işadamlarına da 2 bin TL'yi geçmemek üzere gezi programlarının yüzde 60'ını KOSGEB karşılıyor” diyen Murat Seki, bunun dışında belgelendirme desteklerinin olduğunu söyledi.

Genel destek programında danışmanlık ve eğitim hizmetlerinin olduğunu da dile getiren Seki, “Özellikle firmaların en son çevre konularında, üretim, bilgi sistemleri ve diğer üretimle ilgili konularda alacakları destek giderleri de KOSGEB tarafından yüzde 60' karşılanmaktadır“ ifadelerini kullandı.

KOSGEB’in sağladığı desteklerden yararlanılmasını öneren Murat Seki, bu konuda KOSGEB olarak işadamlarına ve yatırımcılara her zaman yardımcı olmaya hazır olduklarını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız