SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çalışmaları Teşvik Edilmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:37:23
A- A+ PAYLAŞ
Malatya İl Genel Meclisi'nin Mayıs ayı 5. oturumunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan kadınların yaşam zorluklarının ve iş koşullarının değerlendirilip araştırılması ile ilgili kararlar alındı. 
İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata başkanlığındaki toplantıda, İl Genel Meclisi Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu'nda görüşülüp rapora bağlanan İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan kadınların yaşam zorluklarının ve iş koşullarının iyileştirilmesi kararları alındı. Kadın Hakları ve Eşitlik Komisyonu tarafından yapılan araştırma ve inceleme sonucunda hazırlanan rapor Meclis'e sunuldu.  İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde çeşitli görevlerde çalışan kadınlar ve okullarda öğretmen, usta öğretici olarak çalışan kadınlarla yapılan mülakatlar neticesinde, "Çalışan kadınların iş hayatında karşılaştıkları problemler ve çözüm önerileri" ile ilgili anket yapıldığı belirtildi. 
 
Raporda şu bilgiler yer aldı:
 
"Çalışan kadınlar için en önemli sorunlardan birisi kreş sayısındaki yetersizlikler veya iş yerine ait kreşin bulunmamasıdır. Çalışan kadınların kuruma ait servislerle işyerlerine ulaşması ve işyerinden evlerine Servislerle ulaştırılması kadının hayatını kolaylaştıracaktır. Kadınlara tüm kamu kurum ve kuruluşlarında esnetilmiş mesai yaklaşımı ile yaklaşılmalı, çalışan kadınlara ilk yardım eğitimleri, ev kazaları ve iş kazalarına yönelik eğitimler verilmelidir. İşyerlerinde sağlık problemlerine acil müdahale edecek birimler oluşturulmalıdır. Kadınlarda emeklilik yaşı öne alınmalıdır. Zira çalışan kadınlar, hem iş hayatı hem de ev hayatının yükü ile karşı karşıyadır. Çalışma hayatı kadınlar için psikolojik rahatlama sağlamak ve sosyalleşmenin yollarından biri olması nedeniyle kadınların çalışması teşvik edilmelidir."
 
Raporda, "Çocuk bakıcılığı kursu olmalı ve mesleklerden birisi olarak kabul edilmelidir. Çünkü çalışan kadınların çocuğuna uygun nitelikte bir bakıcı bulamaması, kadının iş verimini olumsuz etkilemektedir. Çalışan kadınların çocuklarının  sağlık problemleri ile ilgilenmesi gerektiği durumlarda refakatçi izinli sayılması için gerekli kolaylıklar sağlanmalı ve gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Çalışan kadınlara yönelik evlilik öncesi eğitimler verilerek evlilik hayatının sorumlulukları, yükümlülükleri ve toplum için önemi vurgulanmalıdır. 0-6 yaş arası çocuğu olan kadın öğretmenler, okullardaki ders programlarında öncelikli hale getirilmesi amacıyla yönetmelikte düzenleme yapılmalıdır" ifadeleri de yer aldı.
 
Bu arada, AKP  İl Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt, İl Genel Meclisi'nde grubu bulunan tüm partilere kadın hakları ile ilgili olarak yapılan çalışmalar için teşekkür ederek, yine İl Genel Meclisi'nin eşler arasındaki husumetlerde arabulucu uygulaması ile ilgili çalışmasını da desteklediklerini söyledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız