SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalışmaları Yerinde İnceledi

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, belediyeye ait  Eğitim ve Sanat Merkezi’nde incelemeler yaptı. Çakır, Okuma Merkezi’nde bugüne kadar 2 bin 480,  Sanat Merkezi’nde ise 3 bin 800 kişinin yararlandığını söyledi.
 
Başkan Çakır, “Yeşiltepe, Melekbaba, Konak ve Tecde’de oluşturulan merkezlerde SBS kurslarımız devam ediyor. Yeni Semt konaklarımızı hizmete açtığımızda; eğitim, sanat ve meslek kurslarını buralarda da halkımızın istifadesine sunacağız. Zaviye Mahallesi’nde yapımı bitme noktasına gelen Hanımlar Spor ve Kültür Merkezi’nde de sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetler gerçekleştirilecek” dedi. Çakır, ayrıca 5’i tamamlanan 9’unun yapımının ise devam ettiği çok amaçlı sosyal tesislerde de çeşitli kültürel etkinlikler düzenleyeceklerini kaydetti.
 
Belediye tarafından çalışmalarla ilgili yapılan açıklamalarda şunlar belirtildi; 
 
"Sanat Merkezi’nde 20 ayrı branşta kurslar devam ediyor. Çoğunluğu Geleneksel El Sanatları’ndan oluşan kurslar; Tezhip, Ebru, Hüsn-ü Hat, Heykel, Kil Şekillendirme, Fotoğrafçılık, Bağlama, Keman, Piyano, Gitar, Bezbebek, Takı Tasarım, Çini, Karakalem Resim, Yağlıboya Resim, Tiyatro, Tenis(spor), Gümüş İşlemeciliği, Temel Sanat Eğitimi, Ev Dekorasyon ürünleri El Sanatları branşlarında veriliyor. Tezhip, Hüsn-ü Hat, Piyano gibi kursların bir çoğu ise bölgede ilk kez açıldı.
 
Kurslara bu yıl da yoğun talep oldu. 1500 öğrenci kurslara alındı. Kurslara kabulde, maddi durumu yetersiz öğrenciler ile Şehit ve Gazilerin çocuklarına öncelik tanınıyor. Halen Malatya Belediyesi hizmet binası karşısındaki Okuma Merkezi’nin yanı sıra Yeşiltepe, Melekbaba, Konak ve Tecde’de oluşturulan merkezlerde SBS kursları sürdürülüyor. 
 
Ücretsiz olarak verilen kurslar, 3 aylık dönemler halinde veriliyor. Yıl içerisinde toplamda 2400 kursiyer, verilecek kurslardan yararlanmış olacak.
 
Yine ücretsiz olarak SBS kurslarının verildiği Malatya Belediyesi Okuma Merkezi’nden geçen yıl 1000 öğrenci yararlandı. İlköğretim 8. sınıfa devam eden 127 öğrenciden 79’u büyük başarı göstererek Anadolu ve Fen Liselerine yerleşti. 
 
AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda düzenlenen yarışmaya Eğitim ve Kültür Merkezi Projesi ile katılan Malatya Belediyesi,  İl Belediyeleri arasında birinci olmuştu. Belediye Başkanı Ahmet Çakır, birincilik ödülünü Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın elinden almıştı." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız