SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çalışmalarımız Aynı Kararlılıkla Devam Edecek"

0
Güncellendi - 2017-04-11 00:41:51
A- A+ PAYLAŞ

Türk Polis Teşkilatının 172. kuruluş yıl dönümünü dolayısıyla Malatya'da törenler düzenlendi.

Malatya'da Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Miktat Alan, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili Mehmet Özdemir ile Emniyet Teşkilatı Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Sıddık Selçuk katıldı.

İl Emniyet Müdürü Urhal, anıta çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Urhal, burada yaptığı konuşmada, emniyet teşkilatı olarak ülkenin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşması için kendilerine düşen sorumluluğun farkında olduklarına belirtti. Urhal, "Aziz şehitlerimizin kanıyla sulanan bu topraklarda sorumlu olduğumuz bu görevi idrak ederek, vatandaşımızın huzur ve güven ortamı içinde yaşaması için çalışmalarımızı kararlılıkla yerine getirmekten mutluluk duymaktayız." diye konuştu.

Ülkenin huzur ve güvenliğini sağlamak, halkın can ve mal emniyetini temin etmek uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerden aldıkları kutsal görevi yılmadan ileriye taşıma gayreti içinde olacaklarını aktaran Urhal, "Devletimizin ve milletimizin güvenliği için göstermiş olduğumuz cansiparane çalışmalarımız, geçmişte olduğu gibi gelecekte de aynı kararlılıkta devam edecek." ifadelerini kullandı.

Urhal, daha sonra beraberindekilerle Yeşiltepe Şehir Mezarlığındaki şehitliği ziyaret etti.

Şehitlerin mezarlarına çiçek bırakan Urhal, burada Anıt Defterini imzaladı.

Kur'an-ı Kerim'in okunduğu ziyarette İl Müftüsü Ümit Çimen de şehitler için dua etti.

ŞEHİTLER İÇİN MEVLİD OKUTULDU

Türk polis teşkilatının 172. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Malatya İl Emniyet Müdürlüğünce şehitler için mevlit okutuldu.

Kent merkezinde tarihi Hacı Yusuf Taş Camisi'nde ikindi namazından önce okutulan mevlit, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Emin Yılmaz'ın yaptırdığı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda cami imamı Mehmet Şentürk'ün okuduğu mevlidin ardından İl Müftüsü Ümit Çimen tarafından şehitler için dua edildi.

Cami çıkışında katılımcılara mevlit şekeri ve gül suyu ikram edildi.

Mevlit programına İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, emniyet müdür yardımcıları, Basın İlan Kurumu Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

VALİ'DEN EMNİYETE KUTLAMA ZİYARETİ

Vali Mustafa Toprak, Türk Polis Teşkilatı’nın 172. kuruluş yıldönümü ve Polis Haftası dolayısıyla İl Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Vali Toprak İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Müdür Yardımcıları ve Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından karşılandı.

İl Emniyet Müdürlüğü makamına geçen Vali Toprak, burada Türk Polis Teşkilatı’nın 172. Kuruluş yıldönümü, Polis Haftası ve 10 Nisan Polis Günü dolayısıyla İl Emniyet Müdürü Dr. Urhal’a tebriklerini iletti.

Vali Toprak, İl Emniyet Müdürü Dr. Urhal ve Müdür Yardımcıları ile bir süre sohbet ettikten sonra buradan ayrılırken İl Emniyet Müdürlüğü merdivenlerinde günün anısına fotoğraf çektirip başta İl Emniyet Müdürü Dr. Urhal olmak üzere Malatya İl Emniyet Müdürlüğü personelini tekrar tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi.

İLÇELERDE..

Türk Polis Teşkilatının 172. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Hekimhan ve Arguvan ilçelerinde tören düzenlendi.

Hekimhan'da Atatürk Anıtı önündeki tören, saygı duruşunda bulunulması ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

İlçe Emniyet Müdürü Selami Şahin, anıta çelenk sundu.

Polis memuru Ercan Turhan'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasında 172. yıl önce vatandaşın esenliğini ve güvenliğini temin etmek amacıyla kurulan Türk Polis Teşkilatının kamu düzeninin sağlanması, huzur ve barış ortamının devamı için üstün görev anlayışı içinde gayretlerini sürdürdüğünü söyledi.

Törene, Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, İlçe Garnizon Komutanı Kıdemli Üsteğmen Ömer Demir, daire amirleri, siyasi partilerin başkanları ve yöneticileri, Belediye Meclisi üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, emniyet mensupları katıldı.

- Arguvan

Arguvan ilçesinde de İlçe Emniyet Amirliğinde Türk Polis Teşkilatının 172. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

Burada konuşan Kaymakam Cuma Emeç, zor ve onurlu görevlerini büyük bir özveriyle yürüten emniyet mensuplarının Polis Haftasını kutladı.

Kokteyle, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Belediye Başkan Yardımcısı Kamber Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Cem Eroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yay ve vatandaşlar katıldı.

Programın ardından Arguvan Belediyesi'nce Tepebağ Mahallesi'nde tahsis edilen bir alanda fidan dikildi.

İlçe Emniyet Amiri Emre Büyük, Polis Teşkilatının kuruluş yıl dönümü dolayısıyla fidan diktiklerini, bu tür çalışmaları sürdüreceklerini dile getirdi.

AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız