SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çalışmalarımız Devam Edecek"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:59:55
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi, Malatya’nın en büyük ilçelerinden biri olan Doğanşehir de sürdürdüğü yol hizmetlerinin büyük bir bölümünü tamamladı.

Doğanşehir’de birinci etap çalışmaları kapsamında 19 noktada yol açma, genişletme, onarım ve asfaltlama çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar 146 kilometre asfaltlama çalışması yaptı. Bu çalışmalarda 18 bin ton asfalt kullanıldı.

Birçok noktada çalışmalar tamamlandı

Büyükşehir Belediyesi 6 aylık birinci etap çalışmalarında Doğanşehir ilçesine bağlı Altıntop Mahallesinde 4 kilometre birinci kat, 4.2 kilometre ikinci kat asfalt serimi, Çakırın Çiftliği Mahallesinde 3.5 kilometre, Sürgü Karşıyaka Mahallesinde 5 kilometre, Günedoğru Mahallesinde 4.5 kilometre, Hudut Mahallesinde 8.5 kilometre, Polat Mahallesinde 3 kilometre, Fındık Mahallesinde 5.5 kilometre, Çavuşlu mahallesinde 7 kilometre, Kurucuova bölgesi Yeşilova Mahallesinde 4.5 kilometre, Kalecik Mahallesinde 1 kilometre, Kadılı Mahallesinde 6 kilometre, Kırbayır Mahallesinde ise 4 kilometrelik asfalt çalışmaları yaptı.

Eskiköy Mahallesinde 8 kilometrelik yolda bakım, onarım ve yama çalışmaları devam ediyor. 7 kilometre uzunluğundaki Örencik Mahalle yolunda ise altyapı çalışmaları tamamlandı. Serme-sıkıştırma işlemleri devam ediyor. 4.5 kilometre uzunluğundaki Mestikolar Mahalle yolunda yol genişletme çalışmaları tamamlanırken, altyapı çalışmaları ise tüm hızıyla sürüyor. 

Sanayi Sitesi’ndeki sorunu Büyükşehir çözdü

Büyükşehir Belediyesi Çığlık Mahallesinde 2 kilometre uzunluğunda yeni yol açarken, uzun yıllardır kullanılmayan ve atıl durumda bırakılan Sanayi sitesini de Doğanşehir’e kazandırıyor. Altyapı ve yol çalışmalarının sürdüğü sanayi sitesi sonbaharda hizmete hazır hale getirilecek. Yeni devlet hastanesi yolu ile yeni yapılan cezaevinin içini de asfaltlayarak hizmete hazır hale getirdi.

Başkan Çakır’a yoğun ilgi

Doğanşehir’de yapılan hizmetleri yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, her gittiği yerde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

İnceleme gezisine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, meclis üyeleri, daire başkanları, şube müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldılar.

Pankartlı teşekkür

Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, başta olmak üzere bazı mahalle muhtarları ile mahalle sakinleri yapılan hizmetlerden dolayı Başkan Çakır’a teşekkürlerini yaptırdıkları bez pankartlarda dile getirdiler.

Malatya Büyükşehir Belediyesinin Doğanşehir ilçesinde ismine yakışır şekilde büyük hizmetler yaptığını belirten Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, yapılan hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür etti.

Küçük: Önemli mesafeler katettik

Yol hizmetleri noktasında Büyükşehir Belediyesi sayesinde çok önemli mesafeler kat ettiklerini ifade eden Küçük, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır ve ekibi yapılan hizmetleri yerinde inceleyip, yapılacak olan hizmetlerle ilgili olarak da görüş alış verişinde bulunmak üzere ilçemize geldi. Bu noktada Büyükşehir Belediyemize ne kadar teşekkür etsek azdır. Malatya’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte Doğanşehir gibi birçok ilçede çalışma yaptılar, yapmaya da devam ediyorlar. Biz de tüm imkanlarımızı seferber ederek, Büyükşehir Belediyemize destek oluyoruz. Tek amacımız güzel Doğanşehirimizin güzel insanlarına hizmet etmektir” dedi.

Çakır: Doğanşehir’de 146 km asfaltlama yaptık

Doğanşehir’in gelişip büyümesinin Malatya’ya çok şeyler katacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise ilçelere kültür merkezleri, köy evi, mezbahane, çocuk oyun ve dinlenme parkları,  kapalı yüzme havuzları, mahalle meydanları gibi birçok proje yapacaklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesinin Doğanşehir ilçesinde 18 aylık süre içerisinde 146 kilometre asfaltlama çalışması yaptığını ifade eden Başkan Çakır, “MASKİ Genel Müdürlüğümüz bu yaz döneminde 6 kilometre içmesuyu, 3 kilometre de kanalizasyon şebeke hattı döşedi. İlçemizde içmesuyu ve kanalizasyonla ilgili yenileme çalışmalarını sürdüreceğiz. Bu çalışmalarla ilgili her şeyi tamamladık. Yakında ihaleye çıkaracağız. Yol hizmetleri noktasında da çalışmalarımız devam edecek. Bitirilen yerler güzel olmuş. Vatandaşlarımızın yapılan hizmetleri beğenip takdir etmesi, bizleri de mutlu etti” dedi.

Kırsal mahallelerde inceleme

Polat, Fındık, Çavuşlu, Günedoğru, Hudut mahalleleri ile Sürgü ve Kurucuova bölgelerini de gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı mahalle sakinleri çoşkulu bir şekilde alkışlarla karşıladı.

Yapılan hizmetler, huzur getirdi

Yapılan hizmetleri değerlendiren mahalle muhtarları, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ettiler. 

Mahallelerinin değişime uğradığını belirten muhtarlar, “Büyükşehir Belediyemizin yaptığı hizmetleri huzur getirdi. Artık bir araç geçtiği zaman toz toprak olmuyor. Balkonlarımızda, çardaklarımızda rahatça oturabiliyoruz. Bu işe kadınlarımız ve çocuklarımızda sevindi. Kadınlarımız artık kapı ve pencerelerini rahatça açabiliyorlar. Çocuklarımız daha rahat yollarda bisiklet sürüp, oynayabiliyorlar. İl dışında yaşayıp, yazın gelen bazı vatandaşlarımız yapılan hizmetlerden dolayı bölgeyi tanıyamadıklarını söylüyorlar. Bunları bizleri de gururlandırıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız