SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çalışmaya Devam.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:48:14
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık; TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubu Başkanı olarak grup üyeleri ve ilgili kurum temsilcileri ile birlikte ülkenin kadın ve çocuk sağlığı alanındaki eksiklerini tespit etmek amacıyla Batı Afrika ülkesi Moritanya’ya bir çalışma ziyaretinde bulundu. 

Avrupa Parlamenterler Forumu (EPF)’nin organizasyonu, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA)’in ev sahipliğinde yapılan ziyaret, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TIKA) Başkanlığının finansman desteği ve donörlüğünde gerçekleşiyor.  

EPF’nin TBMM’deki temsilci ayağı olan Nüfus Kalkınma Grubu (NKG) üyesi milletvekilleri Prof. Dr. Sevim Savaşer, Muhammed Bilal Macit ve Ruhsar Demirel’in yanı sıra; Sağlık Bakanı Müşaviri Dr. Rıfat Köse, Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler ve Ortaklıklar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Dr. Abdullah Sert, Türkiye Aile Planlaması Derneği (TAPD) Başkanı Prof. Dr. Hakan Şatıroğlu ve TİKA teknik uzmanlarının katılımıyla gerçekleşen program, ülkenin sürdürülebilir kalkınmasını zorlayan konuları masaya yatırmayı hedefliyor. Moritanyalı kadınların, çocukların ve gençlerin üreme sağlığı hizmetleri ve haklarına erişimlerinin önündeki engellere yoğunlaşılan gezide yapılan ihtiyaç analizi ışığında Türkiye, TİKA aracılığıyla ülkeye yaptığı bağışları artırmış olacak. 

Gezi kapsamında, Moritanya’nın başkenti Nouakchott’taki anne ve çocuk hastanesi, CAMEC İlaç Tedarik Merkezi, Dar Naim Sağlık Merkezi ve Ulusal Kan Transfer Merkezinin yanı sıra; ülkenin yoksul bölgelerine de ziyarette bulunulacak. Moritanya Sağlık Bakanı, Moritanya Parlamentosu üyeleri, STK lar, kadın örgütleri ve BM Ofisleri temsilcileri ve ülkede görev yapan Türk diplomatlarla da bir araya gelen heyet üyeleri, ülkenin Milenyum Kalkınma Hedeflerinden hangilerinde kaydadeğer bir gelişme sağlandı; hangileri için daha çok çalışılması gerekiyor ve neler yapılabilir’i konuşarak; gelecekteki işbirliği için bir çalışma zemini hazırlamış olacaklar. 

Çalışma Gezisi öncesi basına açıklamalarda bulunan Başkan Öznur Çalık, şunları söyledi:

“2009’dan bu yana TBMM Nüfus Kalkınma Grubumuzun başkanı olarak üyelerimizle çok önemli çalışmalara imza attık. En son geçen sene Nisan ayında Kırgızistan’a gittik; bu sene önce Moritanya sonrasında Tacikistan’a ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Faaliyetlerimizi Sayın Başbakanımız ve Sayın Bakanımız Bekir Bozdağ ile paylaştık ve çok olumlu destekler aldık, kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansımız diğer gezilerimizde de bizimleydi; yine bize büyük katkılar sunuyor. Ben bu vesileyle Ajans Başkanımız Sayın Serdar Çam’a da teşekkür etmek istiyorum; bizi alan ülke değil veren ülke pozisyonuna yükselten çok değerli çalışmalar yapıyorlar. TİKA’nın 1 yıl için ihtiyaç sahibi ülkelere yaptığı yardımlar; 1.3 milyar doları buluyor; buna 1.4 milyar dolarlık özel sektör yardımlarını da eklediğimizde; Türkiye’nin 2.7 milyon TL’lik bir resmi yardımı; kardeş ülkelere hastane, su şebeke sistemi, eğitimler, altyapı, tedavi gereçleri ya da nitelikli personel olarak aktardığını görüyoruz. TIKA gerçekten bizim gurur kaynağımız. EPF ve UNFPA ‘in işbirliğinde ülkemizin dost elini ulaşabildiğimiz her yere iletmek için Meclisteki Nüfus Kalkınma Grubumuzla birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız