SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çalıştay da Eylül Ayında

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:53:17
Çalıştay da Eylül Ayında
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi’nde geçen hafta düzenlenen “Organ Nakli Sempozyumu"ndan sonra Eylül ayında ise “3. Organ Nakli Çalıştayı” düzenlenecek.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde gerçekleştirilen karaciğer nakilleri ile elde edilen dünya ikinciliği ve Avrupa birinciliği başarılarının ardından “Organ nakilleri” konusunda Malatya bilimsel toplantılara ev sahipliği konusunda en iddialı kentlerden birisi olmaya başladı.

TÜRK-ALMAN BİLİM YILI

Geçtiğimiz hafta İnönü Üniversitesi, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Hayat Vakfı Malatya Şubesi işbirliği ile "Tıp, Etik, Din, Sosyoloji ve Hukuk Bağlamında Organ Nakli, Sorunlar ve Çözüm Önerileri" başlıklı sempozyumun ardından Eylül ayında ise “3. Organ Nakli Çalıştayı” düzenlenecek.

2014 Türk-Alman Bilim Yılı çerçevesinde, Eylül ayı içerisinde, İnönü Üniversitesi, Giessen Üniversitesi, Türk-Alman Sağlık Vakfı ve TÜBİTAK işbirliğiyle “3. Organ Nakli Çalıştayı” düzenlenecek. Çalıştay nedeniyle organ nakli konusunda çok sayıda bilim adamı Malatya’ya gelecek.

BİLİM MERKEZİ OLUYOR

Hükümetin de desteği ile İnönü Üniversitesi bünyesinde kurulan, Müdürlüğünü Prof.Dr. Sezai Yılmaz'ın yaptığı Karaciğer Nakil Enstitüsü için yaptırılmakta olan bina bu yıl hizmete girecek. Karaciğer nakilleri konusunda dünyanın ilk ve tek resmi ihtisas hastanesi Malatya'da olacak ve yurtiçi ve yurtdışından hasta akışı artacak. Karaciğer Hastanesi’nin yıl sonuna doğru açılması bekleniyor.

Karaciğer nakillerinin yanında karaciğer nakil eğitimi konusunda da söz sahibi durumuna gelen İnönü Üniversitesi şimdiye kadar 7 ülkeden ve Türkiye’den de 25 ilden 100’e yakın bilim adamına karaciğer nakli eğitimi verdi.  Türkiye’deki 30 karaciğer nakil merkezi İnönü Üniversitesi’nin kontrolü altında bulunuyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız