SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çalıştım, Görmediler!.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:52:39
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Mart ayı olağan toplantısı Başkanı Ahmet Çakır ve üyelerin katılımı ile meclis salonunda yapıldı. Aralarında AKP’li kadın üye Asuman Sarıtaç’ın Erkek Barınma Evi kurulması ve Bakırcılar Çarşısı- İstanbul Pasajı ile Kasap pazarının çevre ve cephelerinin aslına uygun getirilmesi maddelerinin de bulunduğu gündem dışı verilen tekliflerinin okunup gündeme alınması kabul edildikten sonra, gündemin ilk iki sırasında yer alan hizmet içi eğitim yönetmeliği taslağı ve Strateji Geliştirme Müdürlüğünün teşkilat yapısı ve çalışma esaslarına dair yönetmeliğinin okunup ilgili komisyon raporu doğrultusunda onaylandı. Daha sonra gündemin imar maddelerine geçildi. 

İmar Maddeleri

Yeşiltepe mahallesindeki  bir parselde sehven yapıldığı iddia edilen işgalin kabul edilmesini öngören teklif reddedilmesi, imar planında yurt binası olarak görünen ve geçtiğimiz meclis toplantısında turizm+ticaret alanı olarak değiştirilen ve mülkiyeti üniversiteye ait parselin adli tıp tesisi alanına dönüştürülmesi kararının kabul edilmesi ile başlayan imar maddeleri görüşmelerinde, imar hattının mevcut yapılaşmaya uygun hale getirilmesi, imar yollarının düzenlemesi, kat artış talepleri, cins değişiklikleri talepleri, sosyal tesis alanından konut alanına dönüştürülmesi gibi teklifler tartışılmadan- konuşulmadan komisyon görüşü doğrultusunda kabul edildi. 

AKP’li Kadın Üyeden Erkek Barınma Evi Teklifi

AKP’li kadın üyelerden Asuman Sarıtaç, bir yıl önce verdiği erkek barınma evi kurulması önergesini tekrar meclis başkanlığına sundu. Sarıtaç, Barınma Evi’nin kurulma gerekçesini “ Kadına şiddet artmamıştır. Sadece görünürde artmıştır ama erkeğe yapılan psikolojik şiddet her geçen gün artıyor.” dyerek barınma evinin bir an önce kurulması gerektiğini savundu. Belediye başkanı Çakır’da “Büyükşehir yasasında kadın ve çocuk barınaklarının kurulması yasal zorunluluk, erkekleri de o kapsamda değerlendirebiliriz” diyerek Sarıtaç’ı yanıtladı 

Muhalif Kadın Üyeler İstifa Etti; “Komisyonun Emeğe Saygısı Yok” 

Erkek barınma evi maddesi tartışılırken CHP’li Günnur Almasulu Tabel ile Bağımsız üye Fatma Betül Aksoğan, Başkan Ahmet Çakır’a kadın-erkek fırsat eşitliği komisyonundan istifa ettikleri yönünde hazırladıkları dilekçeleri ayrı ayrı sundular. Bağımsız üye Aksoğan “Yaklaşık 2 yıldır kurulmuş olan Kadın Dostu Kentler projesinde, kuruluşundan bugüne kadar kamu yararına hiçbir faaliyet yapılmadığını üzülerek görüyorum. Son derece önem verdiğim ve elimden geldiği kadarıyla proje üretmeye çalıştığım, power-point sunumlar hazırladığım halde faaliyet raporlarında hiçbir projeme yer verilmediğini, hiç çalışmamış gibi gösterildiğimi tüm meclis üyelerine gönderilen faaliyet raporunda görmüş bulunmaktayım. Dolayısıyla maalesef kağıt üzerinde yürütülen ve emeğe saygısı olmayan bir çalışma grubunda yer almak istemediğimden kadın-erkek fırsat eşitliği komisyonundan istifa ettim” diyerek komisyonun emeğe saygılarının olmadığını ve kağıt üstünde kaldığını iddia etti.

"Esnafın Gücü Yok" 

Gündem dışı verilen ve kabul edilen Kasap Pazarı, İstanbul Pasajı ve Bakırcılar Çarsısı'nın cephe ve çevre düzenlemelerinin Belediye tarafından yapılması  ve paraların esnaflardan talep edilmesi maddesi görüşülürken söz alan CHP’li Doğan Ağdaş, “Paraları nasıl tahsil edeceksiniz, çoğu kiracı. Bu esnaflara hizmet grupları gibi siteler kurularak bu alanlar boşaltılmalı” diyerek belediyenin düzenleme yapmasına itiraz etti. 

Belediye başkanı Çakır’da “Esnafın kendi yapacak gücü yok. Buralar kent merkezinde olduğu için  tarihi ve kültürel önem taşıyor. Şu haliyle görüntü kirliliği yaratıyor ve Malatya’nın imajını olumsuz etkiliyor. Düzenleme çalışmasının belediyemiz tarafından yapılması gerekir.” diyerek önergeyi savundu. Yapılan oylama da düzenleme çalışmalarının belediye tarafından yapılması oyçokluğu ile kabul edildi. 

Meclisin sonraki toplantısının 2 Nisan Çarşamba günü yapılması kararlaştırıldıktan sonra toplantı sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız