SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cami En Sona!..

A- A+ PAYLAŞ

1980'l yılların ortalarında Malatya Belediyesi tarafından yaptırılıp hizmete açılan Hal Binasının yanı sıra Malatyaspor Kulüp binası, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürlüğü, Fuarcılık A.Ş. İdari binasının ile Hal Camisinin de bulunduğu ve geçtiğimiz yıl Hollandalı bir firmaya satılması nedeniyle 34 dönümlük alanda binaların yıkımına başlandı.

Yıkımla ilgili olarak vatandaşlarda “Tekel’in satılması ile kentin ortasına İngiliz, bu alana da Hollanda sermayesi geliyor. Bu sermayeler kentimize artı değer katacaklar mı?” ve “ Ulaşım-dolaşım sirkülasyonun çok yoğun olduğu bölge. İtfaiye araçları da bu yoğunluktan dolayı zaman zaman sıkıntılar yaşamakta. Alış veriş merkezinin kurulması ile bu yoğunluk daha da artacak. Bölge için ulaşım-dolaşım master planı yapılacak mı?” sorularına yanıt bekliyor.

34 dönümlük alanda bulunan Hal Camisinin de içindeki donanımın boşaltılmasına başlandı ve önümüzdeki günlerde yıkım işlemlerine başlanacağı öğrenildi. Caminin boşaltılması için 28 Nisan'da yetkililere tebligatta bulunulduğu, en son caminin yıkılacağı haber alındı.

HOLLANDALILARA SATILMIŞTI
Geçtiğimiz yıl Malatya Belediyesi tarafından Çevre yolu ile Sivas Caddesi arasında bulunan 34 dönümlük alanın satılması için açtığı ihaleye CNK İnşaat Turizm Petrol Ürünleri Pazarlama Sanayi Ticaret Limitet Şirketi, SEYAK Pazarlama Nakliye İnşaat Maden Hayvancılık Gıda Ticaret Sanayi Limitet Şirketi ve ACT 4 Gayrimenkul Geliştirme Yatırım İnşaat Ticaret A.Ş. adlı firmalar katılmış ve ihaleyi 52 .5 milyon YTL veren ACT 4 adlı Hollanda- Türk ortaklığında ki firma kazanmıştı.

İhale sonrası açıklama yapan firma üst düzey yetkilileri; Malatya'nın, alışveriş merkezi kurulması için potansiyelinin olduğunu bildiklerini belirtmiş ve özetle, ''Malatya'da böyle bir ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Burada analizlerimizi yaptık. Rekabet durumu, halkın gelir durumu konusunda fizibilite yaptık. Nerede ne yapılabilir, erişilebilirlik gibi lokasyon çalışmalarımızı yaptık. Mevcut hal binasının yerinin değişmesi konusunda ihale şartnamesinde belirli bir süre konuldu. İhale onaylandıktan sonra 8 ay içinde oranın boşaltılması gerekiyor. 8 ay içinde, hatta daha kısa sürede bu yer değiştirme tamamlansın. Biz ertesi gün kazmayı vurup hemen işimize bakalım.'' diyerek 34 dönümlük alanda dev bir alış veriş merkezinin kurulacağını söylemişlerdi.

Alandaki caminin yerinin de yabancılara satılmasına ilişkin eleştiriler üzerine, dönemin belediye yetkilileri çevrede bir cami yaptırılacağını söyleyerek, tepkileri engellemek istemişlerdi. Bahsedilen bu cami ile ilgili de herhangi bir çalışma olmadığı öğrenildi.

TAZMİNAT TALEBİ
Öte yandan ihaleyi kazanan firma yetkilileri tarafından Malatya Belediyesine 18 Aralık 2008 tarihinde ihtar çekilerek bahse konu olan alanın kendilerine teslim etmelerini istenmiş aksi halde tazminat talebinde bulanacağını belirtmişti.

Bu ihtara rağmen Malatya Belediyesi yer teslimini yaklaşık 4 ay geciktirmişti. Başbakan Erdoğan’ın ilimize geldiği 10 Mart’tan önce Hal esnafının yeni hal binasına taşınmasını sağlayarak alanı boşaltmış ve yer teslimini bundan sonra yapmıştı. Bu gecikmeyle ilgili olarak belediyenin tazminat ödeyip ödemediği bilinmiyor.

Diğer yandan Akın yönetiminin, bu alanın satışı ile ilgili olarak tahsil ettiği paranın tamamını harcadığı da belirtiliyor.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız