SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cami Faturası Çocuk Parkı'na..

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:30:10
Cami Faturası Çocuk Parkı'na..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin, halen AKP milletvekili olan Cemal Akın'ın belediye başkanı olduğu 2008 yılında, Hollanda kökenli ACT4 adlı firmaya sattığı 34 dönümlük eski hal binası arsasında yeraldığı için, Hollandalı firma tarafından yıktırılan Hal Camii'nin yenisinin, hemen bu arsanın yakınında bulunan Çocuk Parkı'nın yerinde inşaatına başlandı. Uzun yıllar Çocuk Parkı olarak kullanılan yerin imarının değiştirilmesiyle camiye yeraçıldığı bildirildi.

Akın'ın Malatya Belediye Başkanı olduğu 2008 yılında, eski hal binasının ve Hal Camii'nin yanı sıra belediyenin bir sosyal tesis binasının da üzerinde yeraldığı 34 dönüm arsa, üzerindeki yapılarla birlikte Hollanda kökenli ACT4 adlı firmaya 52.5 milyon lira bedelle satılmıştı. O dönem AKP milletvekili olan Mehmet Şahin'in, yabancı yatırımcıları kendisinin getirdiği yolundaki açıklamalarıyla da hatırlanan bu satış, o dönemde büyük yankı  yaratırken, arsayı alan Hollandalı firma, üzerindeki camiyi de yıktırmış, bu durum geniş çaplı tartışmalara yolaçmış, ana muhalefet tarafından konu birkaç kez meclis gündemine getirilmişti. Tepkiler nedeniyle, AKP adına verilen yanıtlarda, yıkılan caminin yenisinin, eskisine çok yakın bir yerde inşa edileceği belirtilmiş, ancak uzun süre yeni cami için herhangi bir inşaat girişimi olmamıştı.

Uçbağlar Mahallesi Sivas Caddesi (DSİ karşısı)'nde bulunan, uzun yıllar Çocuk Parkı olarak kullanılan yaklaşık 700 metrekarelik alanın imar durumunun 2008 yılında belediye tarafından "ibadet alanı" olarak değiştirildiği, geçtiğimiz günlerde inşaata başlanmasıyla ortaya çıktı. Yabancılara satılan arsadaki caminin yıktırılması nedeniyle zor durumda kalan yöneticilerin, geçtiğimiz haftalara kadar Çocuk Parkı olarak kullanılan yerin imar durumunu, yeni cami yaptırmak üzere değiştirmiş oldukları anlaşıldı.

Söz konusu arsa üzerinde başlatılan cami inşaatının kapalı bölümünün 400 metrekarelik alana oturtulacağı, inşaat giderlerinin bir bölümünün hayırsever bir vatandaş tarafından karşılanacağı, ayrıca hayırsever vatandaşlardan da yardım alınacağı öğrenildi.

Bu arada, eski Hal Camii'nin yıktırılmasından sonra yapımına başlanan camiye, artık sebze ve meyve hali o bölgede bulunmamasına rağmen "Yeni Sebze Hali Camii" adı verilmiş olmasının da, "Para için Hal Camii'nin yerini de Hollandalılara sattılar, onlar da yıktılar" eleştirilerine yanıt amaçlı olduğu öne sürüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız