SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cami İbadete Açıldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:23:35
Cami İbadete Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

Nuriye Mahallesi Mimar Sinan Caddesi civarında bulunan Abbas Efendi Cami'si, Abbas Efendi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılarak, ibadete açıldı.

  1905 yılında yaptırılan eski caminin minaresi, 1955 yılında 'tarih eser' diye tescillenmiş ancak kimsenin ilgi göstermemesi nedeniyle cami, namaz kılınamaz hale gelmişti. İbadet yapılamayacak hale gelen eski caminin yerine Abbas Efendi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Battalgazi Belediyesi'nin de destekleriyle yenisi yapıldı. Abbas Efendi Camisi'nde 550 kişi namaz kılabilecek.

  Abbas Efendi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Aydın, "20 senede bu camiyi bu hale getirdim. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

  Abbas Efendi Camii Yaptırma ve Yaşatma Dernek Üyesi Cengiz İnci, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

  İnci, rahmetli anne ve babasının Abbas Efendi Camisi'nde ibadet yaptıklarını anımsatarak, "Allah bana nasip etti, bu camiyi yaptırdık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Herkesin burada emeği var. Gerçekten çok büyük bir mücadele verdik. Ankara'ya, Sivas'a koşturduk ama hedefimize ulaştık. Hedefsiz adam gereksiz adamdır. Hedefiniz olacak. Ben buna inanmış birisi olarak çalıştım" diye konuştu.

  İnci, Dünya'nın en güzel ülkesinin Türkiye, Türkiye'nin de en güzel şehrinin Malatya olduğunu ifade etti.

  Abbas Efendi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği ikinci başkanı Bahri Gezen ise, Abbas Efendi Camii'nin 1920'li yılların ihtiyacına göre inşa edildiğini kaydederek, "Küçük bir cami olan Abbas Efendi Cami'si, artık ihtiyaca cevap vermiyordu. Çünkü tek ailenin oturduğu eski yapılar yerine 8-10 ailenin oturduğu apartmanlar inşa edildi. Cuma günleri, kandil geceleri ve bayram namazlarında cemaat camimize sığmıyordu. 13 yıla yakın bir süre bu camimizde görev yaptım. Kışın karın, yağmurun yazın ise sıcağın altında namaz kılanları düşünerek hutbeyi kısa tutmaya gayret gösterirdim. Camimizin yıkık, dökük bir tuvaleti vardı. Cemaat abdest almak için sıraya girerdi. Yağmur yağdığında, su damlayan yerlere kova koyardık. 2014 yılında camimizin inşaatına başladık, 5-6 ay gibi kısa bir sürede camimizi inşa ettik" ifadelerini kullandı.

  Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, mübarek bir günde mübarek bir açılışı gerçekleştirdiklerini kaydetti.

  Gürkan, Abbas Efendi Camii'nin 1905 yılında yapıldığını anımsatarak, "Ahşap ve kerpiçle yapılan cami, daha sonra içerisinde ibadet yapılamayacak bir duruma gelmiş. Abbas Efendi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği yanımıza geldi ve görüştük. Konuyla ilgili yaptığımız görüşmelerde olumlu neticelendi. Cengiz İnci'ye yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

  Yapılan konuşmaların ardından Abbas Efendi Camii'nin yapımında teşekkür plaketi ve belgesi verilerek, cami ibadete açıldı.

  Cami'nin açılışına Vali Süleyman Kamçı, Battalgazi İlçe Kaymakamı Vedat Yılmaz, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Müftüsü Ümit Çimen, ESKKK Başkanı Ali Evren, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları ile Abbas Efendi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız