SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cami İbadete Açıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:00:52
Cami İbadete Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkeze bağlı Şahnahan beldesinde, üç ayda yapılan Şahnahan Merkez Camii, yapılan törenle ibadete açıldı. 

Şahnahan Merkez Camii'nin açılışına; İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Topsöğüt Belediye Başkanı Emin Paşahan, Yakınca Belediye Başkanı Veysel Katırcı, Şahnahan Belediye Başkanı Hacı Eryaman, Yakınca Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Helvacı, Kiğılı Vakfı Başkanı Varol Yücel ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, Samanköy Camii İmam-Hatibi Fatih Sönmez'in Kur’an tilavetiyle başladı.

Şahnahan Merkez Camii İmam-Hatibi Salim Koçak yaptığı konuşmada, üç ay gibi kısa bir sürede caminin tamamlanarak ibadete açılmasından dolayı, hayırsever vatandaşlara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül ise, "Camiler Allah'ın evleri mesabesinde olmakla beraber, Kabe'nin birer şubeleridir. Camiler, ibadet etme, Allah'ı anma, eğitim-öğretim, huzur ve sükun mekanlarıdır. Camiler aynı zamanda İslam diyarının ve bu aziz vatanın birer tapularıdır. Siz de bugün bu tapuya bir imza daha atmış oldunuz. Bundan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah kulağımızı Kur'ansız ve ezansız, kalbimizi imansız ve hayatımızı namazsız bırakmasın. Şu da bir gerçektir ki camilerde esas olan cemaattir. Bu vesile ile maddi imarı biten camimizin manevi imarı da unutulmamalıdır. Bu manevi imar ise ancak bu kutsal mekanları doldurmak ile mümkün olur. Zira cemaat camilerin süsüdür. Ben bu duygularla, caminin yapımında emeği geçen herkese şükranlarımı ifade ediyor, camimizin belde halkına hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Bu arada, camiye maddi ve manevi emeği geçen; Kiğılı Vakfı Başkanı Varol Yücel, İnşaat Mühendisi Mehmet Gündüz, Şahnahan beldesi sakinlerinden Ramazan Demir, Vahap Kılınç, Mehmet Sürücü ve Cami İmam-Hatibi Salim Koçak'a plaket verildi.

İl Müftüsü Gül’ün yapmış olduğu dua ve kurdele kesimi ile, caminin ibadete açılışı gerçekleştirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız