SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cami İnşaatına Mühür

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yaptırılan cami inşaatı belediye tarafından gerekli izinlerin alınmadığı gerekçesi ile mühürlenerek durduruldu.

İnönü Mahallesi Kömür Tevzi yanındaki boş alana yaptırılan Mevlana Camii inşaatı Malatya Belediyesi'nce mühürlenerek durduruldu.

Mevlana Camii Yaptırma Derneği Başkanı Hacı Tunç, "Biz neden mühürlendiğini bilmiyoruz. Müftülükten izin getirin diyorlar. Bizim Caferi olduğumuzu anlayınca mühürlediler" iddiasında bulundu.

Mevlana Camii Yaptırma Derneği Basın Sözcüsü Mehmet Kocaaslan ise, "Müftülükten gerekli belgeleri aldık. Ruhsatı belediye verdi. Ruhsatı verdikten sonra inşaata başladık, Bodrum katını bitirdik. Belediye yetkilileri gelip, bize iznimiz olmadığını söyleyerek, inşaatı durdurdular" şeklinde konuştu.

Kocaaslan, Caferi olmalarından dolayı caminin mühürlendiğini iddia ederek, Türkiye'de 14 ilde 300'den fazla Caferilere ait cami ve mescit bulunduğunu ileri sürdü.

Bu arada, Malatya Belediye Meclisi'nde önceki gün gündeme gelen konu ile ilgili olarak İmar Müdürü Hamit Güneş sorulara şu cevabı vermişti:

"Cami yapılması izni Valilik ve Müftülük tarafından verilir. Söz konusu camiinin bulunduğu arsanın maliki Maliye Hazinesi'dir. Malikin izni olmadığı için mühürlenmiştir. Biz inşaata ruhsatı verdik ama, gerek arsa sahipleri gerekse de Müftülük o alana cami yapılmasına izin vermediler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız