SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cami Projeleri Sergide

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:12:53
Cami Projeleri Sergide
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Malatya Park Alış Veriş Merkezi (AVM) arasında yapılacak olan ve Mimarlar Odası Malatya Şubesi tarafından organize edilen, mimari proje yarışmasına katılan eserlerin sergisi AVM’de açıldı.

Hafta sonuna kadar açık kalacak olan proje sergisinde, 2 adet eş değer birincilik ödülü, ikincilik ödülü ve 3 adet eş değer 3’ncülük mansiyon eserler ve yarışmaya katılan 13 Camii konsept mimari projesi yer aldı.

Serginin açılışında konuşan İl Müftüsü Ümit Çimen, “Malatya’mıza yapılacak olan bu caminin özgün bir proje olması için yarışma düzenlendi. Milletimizin, tarihimizin ve kültürümüzün cami olarak ortaya koyduğu mimariye de benzemesi kaydıyla projeler yapılmış. Çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

İş adamı ve Kavuklar Grup Onursal Başkanı Mehmet Kavuk da, daha önce Selçuklu Mimarisi ile çizdirdikleri projeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan iken Malatya’ya yaptığı ziyarette beğenmemesi nedeniyle yeni proje üzerinde durduklarını belirterek, “Mimarlar Odası Malatya Şubesi tarafından organize edilen, mimari proje yarışması sonuçlandı. Yarışmaya katılan eserleri burada sergiledik” diyerek, biran önce temel atmak istediklerini kaydetti.

Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Ahmet Şahin ise, “Yarışmada, yaklaşık iki aylık bir emekle hazırlanıp 13 proje yarıştı. Yarışan mimari projeleri birbirinden ayırmak oldukça zaman aldı ve jüri üyelerini oldukça zorlandı. Ancak seçilen ve ödüllere layık görülen tüm çalışmalarda oy birliği ile karar verildi” şeklinde konuştu.

Mimarlar Odası Ankara Şubesinde kayıtlı olan Mimar Alper Tolga Perçinel ve Mimarlar Odası Malatya Şubesinde kayıtlı olan Mimar Yılmaz Saray tarafından hazırlanan projeler, eş değer birincilik ödülüne layık görüldü.

Elazığ Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Teoman Aksoy, Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Betül Bektaş Ekici, İnönü Üniversitesi MMYO Öğretim Görevlisi Vehbi Aluçlu, Mimarlar Odası Elazığ Şube Başkanı Kazım Sanaç ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Teknik Personeli Betül Hanlıoğlu'nun jüri üyeliğini yaptığı yarışma davetine Ankara, İstanbul ve Malatya’dan Mimarların katıldı.

İş adamı ve Kavuklar Grup Onursal Başkanı Mehmet Kavuk’un yaptıracağı cami, Malatya’nın en büyük camisi olacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız