SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cami Projesi Ödül Töreni

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:55:42
Cami Projesi Ödül Töreni
A- A+ PAYLAŞ

Mimarlar Odası Malatya Şubesi'nce düzenlenen ve işadamı Mehmet Kavuk tarafından desteklenen Mehmet Kavuk Camii konsept proje yarışmasının ödülleri proje müelliflerine verildi. Hilton Otelde düzenlenen ödül dağıtım törenine İl Müftüsü Ümit Çimen, Mimarlar Odası Şube Başkanı Ahmet Şahin, işadamı Mehmet Kavuk ile derece alan mimarlar ve yakınları katıldı. 

Caminin yapım fikrinin ortaya çıkması ve süreci hakkında bilgiler veren işadamı Kavuk; “Yaklaşık 6 dönümlük alanda yapılacak caminin kapalı alanı 3 dönüm civarında. Aynı anda 6 bin civarında kişi namaz kılabilecek. Caminin içerisinde, kütüphane, sosyal tesisler gibi vatandaşların zaman geçirebileceği mekanlar da olacak. Proje yarışmasına katılarak bizlere destek veren teknik arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedikten sonra, “ Caminin harcamalarını aile olarak kurduğumuz dernek aracılığıyla yapacağız.” İfadelerini kullandı.

İl Müftüsü Çimen ise, “Camiler, sadece namaz kılınacak yerler değildir. Özgünlüğü, mimari dokumuza uygunluğu ve işlevsel olması camilerimiz olmazsa olmazlarından üçüdür.  Bu üçünün bir arada olmasıyla camilerimiz hayat bulur. Geçmişte böyle idi ama son zamanlarda bu anlayış değişti. Terzinin işine karışılmaz ama sonuçta elbiseleri giyen bizler olacağız. Caminin yapımı aşamasında hep birlikte ortak akılla ve en kısa sürede camimizi hizmete açarız ” ifadelerini kullandı. 

Mimarlar Odası Şube Başkanı Şahin de “ Mimarlar Odası öncülüğünde açtığımız ve birbirinden değerli 13 müellifimizin projeleriyle katıldığı yarışma ile ilimizde proje yarışma kültürünün kazanması anlamında önemli bir gelişmedir.”dedi

Yapılan konuşmalardan sonra, Birinciliği alan iki projenin müelliflerine 15 bin, ikinciye 10 bin ve 4 adet mansiyona da 5’er bin lira ödül olarak verildi. 

Dereceye girerek ödül alan mimarlar ise şunlar:

Birinciler:

Mimar Alper Tolga Perçinel ve Yılmaz Saray

İkinci:

Salim Alp

Mansiyonlar:

Hasan Sıtkı Gümüşsoy, Yunus Emre Fidanel, Emrah Tosun ve İsmail Arpacı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız