SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cami ve Din Görevlileri Haftası

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Müftülüğü, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla "Kuran, Camiler ve Din Görevlileri" konulu konferans düzenledi.

Eski Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen konferansa, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Abuzer Kabakaş, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ve Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın yanı sıra din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlik, Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Etkinlikte daha sonra İl Müftü Vekili Ünal Tan, açılışı konuşmasını yaptı. Ünal Tan, yaptığı konuşmada, "1986 yılından beri Ekim ayının ilk haftası Camiler Haftası olarak kutlanmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığımız, doğumundan ölümüne kadar toplumda din ve sosyal hizmet gönüllüleri olarak çalışan din görevlilerimize de gereken önemin verilmesi amacıyla 2003 yılından itibaren de bu haftayı "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" olarak kutlamaya başlamıştır. Günümüzde yaşayan bütün dinlere baktığımız zaman mabetler insanların vazgeçilmez kutsal mekanları olarak göze çarpmaktadır. Her şeyin bir yerleşim alanının temelinde oluştuğunu görüyoruz. Temelde mabetler var. Mekke, Medine, ve Kudüs hep mabetler etrafında oluşmuştur" dedi.

Programda daha sonra cami ve okullara yardımda bulunan iş adamı Nurettin Uğur'a İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ve Müftü Yardımcısı Ünal Tan tarafından plaket takdim edildi.

Etkinlik, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Abdullah Çolak'ın verdiği "Kuran, Camiler ve Din Görevlileri" konferansıyla sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız