SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cami ve Kur'an Kursu Temeli

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:17:02
Cami ve Kur'an Kursu Temeli
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Ilıcak Ailesinin yaptıracağı, Uçbağlar Ilıcak Camii ve Kuran kursu binası ile sosyal tesislerin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Göztepe Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi’nde Ilıcak Ailesinin yaptıracağı Uçbağlar Ilıcak Camii ve Kuran kursu temel atma töreninde konuşan Vali Vasip Şahin, “Cenab-ı Allah, Ilıcak Ailesine sadece zenginlik değil, verme iradesi vererek, hayır yapma iradesi vererek ayrı bir nimet daha vermiş. Bununla ne kadar şükür etseler azdır. Burada Kur’an-ı Kerim’i öğreten ve öğrenen nesiller yetişecek. Hayra davet eden nesiller yetişecek” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise konuşmasında, “Malatya’mızın dört bir tarafında güzel eserler yapan Ilıcak Ailesi gelecekte iyi nesiller yetişmesine sebep olacakları için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül de, Arif Nihat Asya’nın şiirini okuyup, dua etti ve cami yapılmasının önemini dile getirdi.

Ilıcak ailesi adına konuşan Sadullah Ilıcak, “Bizi teşvik eden aile büyüğümüz Tevfik amcama teşekkür ederim. Caminin yapılmasına emeği geçen ve katkıda bulunanlardan Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra, Kur’an-ı Kerim okunup, Müftü Gül’ün duasını müteakiben yetkililer butona basarak, caminin temelini attı.

Bine yakın cemaatin aynı anda namaz kılabileceği, 200 öğrencinin yatılı Kuran kursu görebileceği, 200 kişinin yemek yiyebileceği ve 300 kişinin katılacağı salonunun bulunduğu, 100 öğrenci kapasiteli eğitim ve okuma salonunun bulunacağı, taziye evinin yer alacağı Uçbağlar Ilıcak Camii ve Kuran kursu binasının temel atma törenine ayrıca, Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, bazı daire müdürleri, mesleki teşekkül temsilcileri, bazı parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Ilıcak ailesi ve kalabalık bir topluluk katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız