SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Camia Şampiyonluğu Hakediyor"

0
Güncellendi - 2017-03-30 00:47:03
A- A+ PAYLAŞ

TFF 1. Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor’un Sportif Direktörü Ali Ravcı, “Bu şehir, bu takım süper ligi hak ediyor ve sarf ettiğimiz emekle, harcadığımız enerji ile başta başkanımız ve yönetim kurulu futbolcularımız, teknik heyet, kulüpte bütün çalışanlarımız herkes bu şampiyonluğu hak ediyor ve İnşallah ipi göğüsleyen takım biz olacağız. Tabi olaya bu saatten sonra daha ciddi bakmak zorundayız” dedi.

  Orduzu Pınarbaşı Tesisleri’nde gazetecilerle bir araya gelen Ravcı, takımdaki son durum, ligde kalan 9 maç, maçların İstanbul’da oynanması ve taraftar desteğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

“HENÜZ LİG BİTMEDİ”

  Ligde önlerinde kalan 9 maç olduğunu ancak iyi bir avantaj yakaladıklarını ifade eden Ravcı, “Şimdi 25 zor ve engelli bir haftaydı. Ama bizim için son haftaya gelene kadar bizim için güzel gitti. Tabi lig çok zorlu geçiyor, özellikle hedefe oynuyorsanız, şampiyonluk için. Yani Her türlü maçın üstesinde gelmek zorundasınız. Ama biz başından beri kendi takımımıza, oyuncularımıza, teknik heyetimize her zaman güvendik ve inandık.  Özellikle lige iyi başlamamız, devre arasına kadarki 4-5 haftalık zarfında biraz sıkıntı yaşadık, oda bütün takımlarda yaşanacak olan bir düşüştü. Fakat ikinci yarıya, yine ilk yarıda olduğu gibi iyi başladık. Bir birinden zorlu maçlar oynadık. 25 hafta sonucunda yakaladığımız 50 puan en yakın rakibimize olan 7 puanlık bir fark, bu takımın ne kadar başarılı bir grafik çizdiğinin başarısıdır. Yeterlimi, değil, Lig bitti mi, daha bitmedi. Tabi şimdi bazı söylemler oluyor, gerek kendi camiamızda, gerek dışarıdan; bu işi bitirdiğimize dair, şampiyon olduğumuza dair ki buna hiçbir zaman katılmadım. Çünkü şuanda henüz lig bitmiş değil. Evet, Lig bitmiş olsa şuanda şampiyonduk. Ama daha oynayacağımız bir 9 zor haftamız var” ifadelerini kullandı. 

“ŞAMPİYONLUK İPİNİ GÖĞÜSLEMEK İSTİYORUZ”

  Ravcı, ligde önlerindeki 9 haftalık süreçte istedikleri sonuçları alıp, şampiyonluk ipini göğüslemek istediklerini belirtti.

  Ligdeki her maçın final niteliğinde olduğunu dile getiren Ravcı, şunları söyledi: “Biz bugüne kadar hep maç maç gittik, hafta hafta değerlendirdik ve rakiplerimize karşıda her zaman ciddi bir şekilde haftalık olarak iyi hazırlandık. Bizim için lig bitmedi henüz. Daha ciddi olmamız gerekiyor, daha çok çalışmamız gerekiyor ve maçlara bundan önceki haftalardan daha fazla konsantre olmamız gerekiyor. Çünkü karşınıza çıkan rakiplerde liderle oynadıklarının farkındalar ve daha fazla güç ve efor sarf ediyorlar. Buda bizim işimizi zorlaştırıyor. Ama bugünü kadar oynadığımız maçlarda futbolcularımız hırslarını, inançlarını, özellikle hedeflediğimiz noktaya ulaşmak için var güçleriyle bunu zaten sahada gösterdiler. Bu durumdan son derece de memnunuz. Ama dediğim gibi daha oynayacağımız 9 hafta var, bir birinden zorlu maçlarımız var. Zorlu bir periyoda girdik. Yani bu işin sonunu lig bitiminde İnşallah hedeflediğimiz noktada bitiririz. Bu şehir, bu takım süper ligi hak ediyor ve sarf ettiğimiz emekle, harcadığımız enerji ile başta başkanımız ve yönetim kurulu futbolcularımız, teknik heyet, kulüpte bütün çalışanlarımız herkes bu şampiyonluğu hak ediyor ve İnşallah ipi göğüsleyen takım biz olacağız. Tabi olaya bu saatten sonra daha ciddi bakmak zorundayız.”

“İSTANBUL’DAKİ MAÇLARIMIZIN HEPSİNİ KAZANDIK”

  Ravcı, İstanbul’da şuana kadar 3 maç oynadıklarını ve hepsini kazandıklarını anımsatarak, “Şimdi biz İstanbul’daki maçlarımızı, kendi mevcut olan İnönü Stadı’nın zemini iyi olmadığı için öyle bir karar alındı. Zaten Federasyon da olumsuz bir zemine izin vermedi. Bizde İstanbul’da maçlarımızı oynamaya karar verdik. İstanbul bu açıdan bize şanslı geldi, uğurlu geldi. Orada oynadığımız 3 maçı da iyi neticeyle ve 9 puan alarak tamamladık” ifadelerini kullandı. 

“İSTANBUL’DA OYNAYACAĞIMIZ SON MAÇ OLACAK”

  Ligin 26’ncı haftasında Doğu Derbisi’nde İstanbul’da Elazığspor ile karşı karşıya geleceklerini ifade eden Ravcı, “Bundan sonraki süreç, tabi bu hafta biliyorsunuz, Elazığspor maçı var. Doğu’nun derbisi. Hem bizim için, hem Elazığ açısında oldukça önemli bir maç. Ligdeki konum ve yer önemi olmadan neticede derbi maçı. Eminim ki Elazığspor taraftarları da, Malatyaspor taraftarları da bu maçı özellikle bekliyorlar. Hem onlar açısında, hem de bizim açımızdan önemli bir maç. Bu maçı da biz İstanbul’da oynayacağız. Buda öyle tahmin ediyorum, İstanbul’da oynayacağımız son maç olacak. Daha sonraki süreçte de İnönü Stadı’na döneceğimizi düşünüyorum. Kalan maçlarımızı da, içerdeki maçlarımızı da İnönü Stadı’nda oynayacağız ki şuan oranın zemini de bir takım bakımlar sonucunda iyi hale geldi. Bundan sonraki içerdeki maçlarımızı İnönü Stadı’nda oynayacağız” diye konuştu.

“TARAFTARLARIMIZ BİZİM EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ”

  Ravcı, taraftarların takımın itici gücü olduğunu belirterek, “Bizim en büyük avantajımız o oldu zaten. İstanbul’da yüz binlerce, hatta belki milyonla tabir edilecek bir hemşeri grubumuz, taraftarımız var. Biz orada da kendimizi adeta Malatya’da oynamış gibi hissettik.  Çünkü sağ olsunlar hiçbir zaman  bizi yalnız bırakmadılar maçlarda ve maç bitimine kadar inanılmaz bir destekleri oldu. Onlara çok teşekkür ediyorum ve inanıyorum ki bu hafta Elazığ derbisin de, orada oynayacağımız maçta da o stadı dolduracaklarına ve sayılarını arttıracaklarına da inanıyoruz. Taraftarlarımıza bu açıdan da çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız