SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Camiayı Rencide Ediyor'

A- A+ PAYLAŞ

Genel başkanlığını hemşehrimiz Dursun Cumali Sucu'nun yaptığı Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) tarafından yapılan yazılı açıklamada, hakemlerle ilgili "akıllara durgunluk veren" açıklamaların camiayı rencide ettiği belirtildi ve kınandı.

Derneğin açıklaması şöyle:

"Ülkemiz futbol liglerinin 2010-2011 sezonu ikinci yarısının henüz başladığı bir ortamda Futbol ailesi bireylerinin bir bölümünden hakemlerimiz ve camiamızı rencide eden, hakemlerimiz hakkında akıllara durgunluk veren açıklamalar yapılmaktadır.

Hiç kuşkusuz bugünlerde yoğunlaşan açıklamaların esas amacı, hakemlerimizi baskı altına alarak etkilemek, hakemlerimizin kişilik haklarına saldırı ile de kurumsal saygınlığı zedelemektedir.

Hatalar oyunu olan futbolun sahada performans sergileyen ana unsuru oyuncular kadar yardımcı unsur hakemlerimizin de hata yapması doğal karşılanmalıdır. Dünyada olduğu gibi Ülkemizde ki futbol maçlarında hakem hataları dün olduğu gibi bugün de, yarın da olmaya devam edecektir.

Ancak, özellikle ülkemizde futbol paydaşları ile futbol ailesi bireyleri, önce kapılarının önünü temizlemeyip kolaycılığı tercih etmekte ve hakem hatalarının altında yatan nedenleri sorgulamaktan kaçınarak, hakemlerimizi hedef tahtasına koymakta, çok yönlü baskıya maruz kalan hakemleri olumsuz etkileyerek hata sayısı ve boyutlarının artmasına neden olmaktadır.

Üst liglerdeki artan hakem hatalarının başlıca nedenleri arasında, sınırlı sayıda hakem ile maçların yönettirilmeye çalışılması, hakemlerin dinlenerek özeleştiri yapmasına olanak vermeden görevlendirilmeleri ve hakem yöneticisi baskısının olduğu düşüncesindeyiz.

Asli görevlerini bir kenara bırakarak, görev aldıkları günden beri Hakem camiasını güçsüz kılmak ve bölmeye çalışmak adına hakem ve gözlemcilerimizin tek savunucusu olan Derneğimiz aleyhine eylemlerde bulunan Merkez Hakem Kurulunun anlamsız çalışmaları maalesef hakemlerimizin güvensizliğine sebebiyet vermektedir. Derneğimiz aleyhine yapılanların, üyelerimiz üzerindeki olumsuz sonuçlarını uzun zamandır camiamız hissetmekteyken, bu olumsuz sonuçlar son günlerde spor kamuoyu önünde cereyan etmeye başlamış ve giderek artmıştır.

Ne var ki derneğimiz, aleyhine yapılan her türlü olumsuz çalışmalara rağmen, ülkemizde futbol oynandığı sürece hakem camiasının sosyal örgütü olarak tıpkı bugün olduğu gibi gelecekte de yaşam bulacak ve hakem camiasının sosyal, ekonomik, hukuki haklarını -tek başına da kalsa- savunmaya devam edecektir. Bundan hiç kimse ve hiçbir kurumun şüphesi olmasın.

Bu bağlamda futbolun paydaşlarını ve futbol ailesi bireylerini, hakemlerimize karşı bir kez daha saygılı olmaya, gelişmeleri ve olayları sağduyu ile yorumlamaya davet ediyoruz.

Futbolun kurumsal saygınlığını korumak adına TFF ve MHK yöneticilerinin bir an evvel ortaya çıkmalarının, ivedilikle hukuki ve idari tasarruflarda bulunmalarının gerektiğini düşünmekteyiz.

Derneğimiz, hakemlerimize ve camiamıza karşı her türlü saldırıyı; nereden, kimden ve nasıl gelirse gelsin nefretle kınamaktadır.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız