SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Camide Diploma Töreni

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Hafızlık Cemiyeti ve 1001 Hatim duası gerçekleştirildi.

Söğütlü Camii'nde düzenlenen ve Malatya merkezde bulunan Kur'an-ı Kerim kurslarında hafızlık çalışması yapan 276 öğrenciden 41 öğrenci hafızlıklarını tamamlayarak diplomalarını yapılan törenle aldılar. Hafızlık Cemiyeti merasiminde önce İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Zorlu bir konuşma yaptı. Hafızlığın çok kutsal olduğunu, hafızlara şefaat hakkı verileceğini belirten Prof. Dr. Zorlu, "Peygamber Efendimiz (SAV) 'Sizin en hayırlınız Kur'an-ı Kerim öğrenen ve öğretendir' diye buyurur. Hafızlık hayatın her safhasında yapılabilir, yeter ki insan istesin. Hafızları bekleyen en büyük tehlike, ezberlerini unutmalarıdır. Hafız olarak ölmek hafız olmaktan daha zordur. Hafızlar için şefaat söz konusu. Ancak bu her hafıza şefaat hakkı verilecek anlamına gelmez. Ezberlediğiyle yaşayan, Kur'an-ı şahsında yaşayan, öğrendiğiyle amel eden hafızlar için bu şefaat hakkı geçerlidir. Bugün zeki çocuklarımızı dünyevi olarak daha çok kazanç getirecek, toplumda dünyevi itibarı olan okullara yönlendiriyoruz. Biz çocuklarımızın dünyalarını düşündüğümüz kadar onların ahretini de düşünmeliyiz. Önceliğimiz ahret olmalıdır. Bunun için en zeki çocuklarımızı hafız olarak yetiştirelim" dedi.

İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ise konuşmasında, hafızlık çalışmasını devam ettiren halen 276 öğrencilerinin olduğunu bugün 41 öğrencinin hafızlık diplomasını aldığını ifade ederek, "Kur'an-ı Kerim öğrenmek ve öğretmek dünyada en hayırlı iştir. Bugün bu çocuklarımız halkımızın maddi ve manevi destekleriyle okumalarını devam ediyorlar. Efendimiz (SAV) bizlere ya öğrenen, ya öğreten, ya öğrenenleri destekleyen olmamızı tavsiye ediyor. Dördüncüsü olmayınız, helak olursunuz' diye buyurur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 41 öğrenci ve öğretmenlerine, Cumhuriyet altını, Kutlu Doğum Kitap Seti ve bazı hediyeler verildi. Daha sonra yapılan 1001 Hatim duası ile program sona erdi.

MESAJLAR..
AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak'ın Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla yayınladığı mesaj şöyle:

"Alemlere Rahmet , İnsanlığı İslam’ a davet için gönderilen, yaratılmışların en hayırlısı, insanların en seçkini, Sevgili Peygamberimiz (SAV)’ in dünyaya teşrif buyurdukları bir Kutlu Doğum Haftasını daha hep birlikte idrak ediyoruz.

Dini ve Milli şuurun kuvvetlendiği, insanların birbirine daha müsamahalı yaklaştığı, kardeşlik, sevgi ve hoşgörü duygularının doruk noktaya çıktığı ve Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (SAV)’in evrensel mesajlarını,günümüz şartlarında topluma aktarma noktasında önemli organizasyonlara vesile olan , Kutlu Doğum Haftasının Aziz Hemşerilerime hayırlar getirmesini, Yüce Milletimizin, Ülkemizin ve tüm İslam Aleminin huzur ve refahına vesile olmasını , Cenab-ı Hakk’ tan niyaz ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum."

Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, hafta dolayısıyla şu mesajı yayınladı:

"Bu hafta, özünde güzel ahlak, doğruluk, barış ve sevgi olan, bütün insanların mutluluğunu esas alan İslam'ın evrensel ve çağlar üstü mesajını bize ulaştıran Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğumunu idrak ediyoruz.

Peygamberimiz, bütün insanlığa kucak açarak, doğruluk ve güzel ahlakın en iyi örneğini kendi hayatıyla göstermiştir. Sadece Müslümanlar için değil, bütün dünya insanları için örnek bir şahsiyet olan Peygamberimiz Hz. Muhammed'i daha iyi tanıdıkça ve anladıkça, mesajının mahiyeti de daha güçlü bir şekilde dünyamızda karşılık bulacaktır.

Dünyanın birçok yerinde savaşın, terörün ve nefretin egemen olduğu, insanların hak, adalet ve barış içinde yaşama özlemlerinin had safhaya çıktığı günümüzde, O’nu doğru anlamak büyük önem taşımaktadır.

İnanıyorum ki, O’nu doğru anladığımız ve mesajlarını uyguladığımız zaman, bütün dünyada ve insanlık aleminde huzur ve barış egemen olacak, gelecek nesillere mutlu ve güzel bir dünya bırakılmış olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bütün dünyada; hakkın, adaletin, doğruluğun ve güzel ahlakın hakim olmasını Cenabı Hakk’tan diliyorum”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız