SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Camide Kampanya

A- A+ PAYLAŞ

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın İsrail'in saldırılarına maruz kalan Filistinliler için başlattığı yardım kampanyasına Malatya'da yoğun ilgi gösterildi.

İsrail'in saldırılarına uğrayan Filistinliler için Diyanet İşleri Başkanlığı'nı Türkiye diyanet Vakfı aracılığı ile başlattığı yardım kampanyası dolayısıyla Cuma namazı sonrasında para toplandı. Toplam 1 hafta sürecek olan yardımın ilk gününde Cuma namazından çıkan vatandaşlar, kampanyaya yoğun ilgi gösterdiler.

Kampanyada toplanan paralar Türkiye Diyanet Vakfı'nın hesaplarına yatırılacak.

ÖĞRENCİLERİN KAMPANYASI..
Bu arada İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıda zarar görenlere yardım için Malatya'da minik öğrenciler sandığa para attı.

Özel Turgut Özal İlköğretim Okulu öğrencileri, okula kurdukları yardım sandığına para attı. Toplanan paranın Kimse Yok Mu Derneği aracılığı ile Filistin'e gönderileceği kaydedildi.

ZMO'DAN TEPKİ..
Öte yandan Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki gösterdi ve şu açıklamayı yaptı:

"İsrail'in Filistin'e yönelik saldırısında çoğu sivil halk olmak üzere ölü sayısının 600'ü, yaralı sayısının da 3.000'i aştığı bildirilmektedir. Filistin; çoğu çocuk, yüzlerce insanın öldüğü, binlercesinin yaralandığı bu saldırılarla yine kan ağlamaktadır.

Yaralıların taşınması ve tedavisine bile olanak tanınmayan saldırıların görüntüleri, durumun vahametini tüm çıplaklılığıyla ortaya koymaktadır. ABD emperyalizminin Ortadoğu'daki temsilcisi İsrail'in "insanlık dışı" bu saldırıları hiçbir gerekçe ile açıklanamaz. Bölgede açıkça soykırım uygulanmakta, "vahşi batı" olana bitene seyirci kalarak adeta katliama zemin hazırlamaktadır.

Tüm dünyada insan olma onurunu taşıyan herkesin, kendi dışındaki kişi - kuruluş ya da devletlerin bir şeyler yapmalarını beklemek yerine, harekete geçerek tavrını ortaya koymasının zamanı gelmiştir. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Filistin'de uygulanan insanlık dışı saldırılara karşı, tüm tarım camiasını, tepki göstermeye davet etmektedir.

Bu kapsamda;
Türkiye'de tarım alanında çalışan meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri, şirketler, teknisyenler, çiftçiler ve mühendisleri,
Filistin'e uygulanan devlet terörünün durdurulup, Filistin topraklarının yeniden yapılandırılması için çaba harcanmaya başlanıncaya kadar,
Türkiye'de kurulu ya da temsilcilik düzeyinde tarımsal girdi üreten ve/veya pazarlayan, tarımsal danışmanlık ve hizmeti veren tüm İsrail şirketlerini,
İsrail menşeli tohum, ilaç, gübre, fide ve fidan, tarım alet ve makineleri ve sulama düzeneklerinin kullanımını
BOYKOT ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ...

İsrail'in katliam düzeyine varan saldırıları derhal durdurulmalı, uluslararası kamuoyu bölgede barış ortamının sağlanması için ivedilikle görev üstlenmelidir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız