SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Camide Kıble Uyarısı

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:16:11
Camide Kıble Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ
Malatya'da bir camide 63 yıldır kıble biraz kaymış olarak namazın kılındığı bildirildi. 
 
Merkez Mücelli Caddesi'nde bulunan Hacı Nasır (Ethem Efendi) Camii'nin kıblesinin 15-20 derece civarında yanlış olduğu belirtildi. Bunun farkına varılmasıyla cami içinde halı düzeni kıbleye ayarlanırken, cami dışına asılan yazı ile biraz sağa meyilli namaz kılınması için uyarı yapıldı. Hacı Nasır Camii'nin Din Görevlisi Mehmet Ciloğlan, camide kıblede çok hafif bir sapma olduğunu ifade edip, "Dinimizde kıblede 45 dereceye kadar namaz kılmak caizdir. 45 dereceden fazla sapma olursa namaz kabul olmaz" ifadelerini kullandı. 
 
Caminin içinde durumu düzelttiklerini ancak cami dışında özellikle cuma günleri namaz kılanlar için de uyarı yazısı yazdıklarını söyleyen Mehmet Ciloğlan, camilerinin çok dar olduğunu, özellikle kışın Cuma günleri vatandaşların cami önündeki kaldırımda namaz kılmak zorunda kaldıklarını, bu nedenle büyük camiye ihtiyaçları bulunduğunu belirtti. 
 
1949 yılında yapılan caminin cemaati ise, kıble durumunu bildikleri için biraz sağa meyilli namaz kıldıklarını ifade etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız