SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Camide Kutlu Doğum Aşı

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:33:13
Camide Kutlu Doğum Aşı
A- A+ PAYLAŞ

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında  Eskimalatya Aziziye Camii'nde, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Kılıç tarafından yapılan vaaz ve kıldırılan cuma namazı ardından cami çıkışında cemaate etli pilav dağıtıldı. Masrafı hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanan, gönüllüler tarafından ve müftülük çalışanlarının görev aldığı etkinlikte yaklaşık 2 bin kişi cami bahçesinde etli pilav yedi.

Etkinlikte konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,"Geleneklerimiz, göreneklerimiz bakımından ve değerlerimizin yaşatılması bakımından gelecek kuşaklara aktarılması noktasında güzel bir hasreti hep birlikte icra ettik.  Bize verilen mesajın güzel ahlak olduğunu bilmemiz ve bildiklerimizle amel etmemiz çocuklarımıza güzel örnek olmamız gerekmektedir. :u etkinliğe maddi, manevi katkı sağlayan emeği gecen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

Malatya İl Müftü Yardımcısı Mustafa Kılıç da,''Peygamberimiz bizlere rehber olarak gönderilmiştir. Bu senenin teması konusu Hz Peygamber ve birlikte yaşama ahlakı yani bu dünya hepimizin bu dünyayı paylaşmak zorundayız. Maalesef dünyada son yıllarda görüyoruz her taraf kan gölü. İnsanlar bir birini katlediyor. Vrneğin Suriye’deki insanlar bizlere sığındılar. Onlara biz kucak açtık onlar bizlere geldi. Bizlerde Müslüman olarak onlara bakmak zorundayız   Ey İnsan diyor, sen yara açmak için değil yara sarmak için gönderildin. Sen ağlatmak için değil güldürmek için geldin. Gözyaşı akıtmak için değil göz yaşını silmek için geldin. Çünkü sen insansın. İnsan topraktan yaratılmıştır, toprak kadar mütevazi olması lazımdır. Hoş görülü olması lazımdır, paylaşmasını bilmesi lazımdır. Kendisi için arzu ettiğini bütün insanlar için arzu etmesi lazımdır. O ülkede barış olsun, çünkü insan insanla yaşar. Peygamberimiz bizler için gönderilen örnektir, modeldir. Her insanın, bu rehberi iyi tanıması lazım ki, onu kendisine rehber edinsin.”diye konuştu.

MÜFTÜNÜN AÇIKLAMALARI..

Bu arada  Hz. Muhamed’in doğduğu bu kutlu haftada Malatya’da da İl Müftülüğü tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanacak. 

Bu yılki Kutlu Doğum Haftası’nın ana temasının “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” olduğunu ifade eden İl Müftüsü Ümit Çimen, Müslümanlar olarak yine bir Kutlu Doğum haftasına erişmenin mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi. “Hamdolsun Âlemlerin Rabbine, Kâinatın Sahibine. Salât ve selam olsun Allah’ın Kutlu elçisi Hz. Muhammed (sav) ve O’nun Ehli Beytine, Ashabına” diyen Müftü Çimen, 1989 yılından itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı’nca ülkenin her köşesinde ve dünyanın birçok yerinde Kutlu Doğum Haftası’nın kutlandığını söyledi.

Müftü Çimen açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Hiç Şüphesiz bu faaliyetlerin amacı Allah’ın insanlığa gönderdiği son elçisi O Yüce Peygamberi ve bıraktığı mirası tanıtmaktır. Allah Teâlâ’nın Kur’an-ı Keriminde; Son Peygamber, bir şahit, bir müjdeleyici, bir uyarıcı, bir davetçi ve aydınlatıcı bir kandil olarak gönderildiğini haber veriliyor. Büyük bir ahlak üzere olduğunu bildirdiği, insanlık için her bakımdan en güzel örnek olarak takdim ettiği, O büyük Peygamber ve güzel insandan, O’nun getirdiği ilahi mesajdan bir şeyler aktarmaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığımız bu haftadaki etkinlikleriyle özelde toplumumuz, genelde insanlık için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşımayı, bu konuda toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyete vesile olmayı görev kabul etmektedir. Bu çerçevede bu yılki Kutlu Doğum Haftasında ana tema olarak “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konusu ele alınmıştır.”

Asırlar boyu başta Anadolu olmak üzere İslam Coğrafyasında farklı inanç ve kimlikteki insanların güven içerisinde yaşadıklarını anımsatan Çimen, “Bugün dünyanın çeşitli yerlerinde ve özellikle İslam Coğrafyasında cereyan eden ve yüreğimizi acıtan olaylar Hz. Peygamber (sav)’in bizlere öğrettiği birlikte yaşama ahlakından ne kadar uzak kaldığımızı göstermektedir. Yüzyıllar boyu bu toprakları vatan yapmışsak, birlikte ve ahenk içerisinde yaşamışsak, seferlerde zaferlere koşmuşsak şüphesiz bunların temelinde muhteşem kültür ve medeniyetimizi besleyen o ilahi mesaj vardır” dedi.

Malatya İl Müftülüğü olarak İlçe Müftülükleri ile beraber çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Çimen, Pazartesi günü Yeni Cami meydanında açılış yapacaklarını ve ayrıca hafta boyunca çeşitli etkinliklere imza atacaklarını söyledi. Müftü Çimen, açıklamasını şöyle bitirdi:

“Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in Kutlu Doğum aydınlığında Yunus Emre’nin dediği gibi, gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, Dünya kimseye kalmaz. Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle yapılan faaliyetlerin aziz milletimiz, güzel ülkemiz ve İslam Âleminin huzur, barış, birlik ve kardeşliğine vesile olmasını diliyorum”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız