SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Camiden Söz Eden Yok!

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:46:46
Camiden Söz Eden Yok!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Şire Pazarı’nda belediyenin sürdürdüğü çalışmaları yerinde inceleyip, esnafı ziyaret etti. 

İnceleme gezisine Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra, Başkan Yardımcıları Hasan Atay, Alican Bozkurt, TSO Meclis Başkanı Sami Payza ile Şire Pazarı Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Menteş katıldılar.

Şire Pazarı’nın daha önceki halinin mezbelelik olduğunu belirten TSO Meclis Başkanı Sami Payza, Malatya Belediyesi’nin yaptığı yenileme çalışmalarıyla pazarın modern bir görünüme kavuşacağını söyledi. Malatya Belediyesi’nin Şire Pazarı için çizdirdiği projeyi herkesin beğendiğini dile getiren Payza, “Bütün bu çalışmalar bittiğinde burası Malatya’nın medarı iftiharı olacak. Bu emeklerinizin yanında projeyi sık sık gelip incelemeniz bizleri ayrıca memnun ediyor. Malatya’mızı ve Şire Pazarımızı güzel ve modern bir hale getirdiğiniz için teşekkür ediyoruz” dedi.

Şire Pazarı’nın Malatya için önemli bir yer olduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, pazarın sadece Malatya’ya hitap etmediğini bütün dünyaya hitap ettiğini söyledi. Şire Pazarı’nda 230’un üzerinde iş yerinin bulunduğunu kaydeden Başkan Çakır, “Burası atıl durumdaydı. Esnafımızın birçoğu buradaki dükkânları depo olarak kullanıyordu. Hazırladığımız proje doğrultusunda öncelikle yapının güçlendirilmesi için çalışmalar yaptık. Altyapı sorunlarının tamamını çözdük. Altyapı sorunlarının çözüme kavuşturulmasından sonra yapının taş giydirme çalışmalarına başladık” diye konuştu.

Esnafın bu çalışmalara çok önemli katkıları olduğunu vurgulayan Başkan Çakır, “Pazarımızın çevre yoluna bakan bölümünde de trambüs durağı olacak. Yine çevre yolu meydan düzenlemeleri yapılacak. Bütün bu çalışmaları geniş bir objektiften bakarak planlamalar yaptık. Burası daha uzun yıllar kayısının kalbinin attığı yer olarak anılmaya devam edecek. Atıl mekânı güzel ve modern bir hale dönüştürüyoruz. Esnaflarımıza bize verdiği desteklerden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Şire Pazarı Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Menteş ise, yapılan çalışmaları memnuniyetle takip ettiklerini belirterek, çalışmalardan dolayı esnaf adına Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ettiklerini belirtti.

Şire Pazarı yeniden düzenleme ve restorasyon çalışmaları sırasında pazarın ortasındaki alanda bulunan cami yıktırılmıştı. Tepkiler üzerine, pazara yeniden cami veya mescit yaptırılacağı belirtilirken, Çakır'ın incelemeleri sırasında bundan hiç bahsedilmemesi dikkat çekti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız