SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Camiler Birincisi

A- A+ PAYLAŞ

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenen yarışmada, plazma televizyonlu Necip Fazıl Kısakürek Camii Malatya birincisi seçildi.

Müftü Mehmet Sönmezoğlu ve Yardımcısı Hüseyin Uçar, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Şelale Lokantası'nda kahvaltılı toplantı düzenlemesinin ardından, çevre düzeni ve temizlikte diğer camilerle girdiği yarışta birinci seçilen Necip Fazıl Kısakürek Camii'ni basın mensuplarına gezdirdi.

Yukarı Çöşnük Mahallesi'nde Bayrak Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından 2 milyon 500 bin YTL harcanarak yapılan ve kameradan plazmasına, modern Kur'an kursu odalarından çevre düzenine kadar birçok
hizmetin eksik edilmediği, 5 yıldızlı ayarındaki camide bir anda bin kişinin namaz kılabileceği belirtildi.

Müftü Mehmet Sönmezoğlu, caminin alt katının bayanlara ait olduğunu ve burada Kur'an kursu açılacağını ifade ederek, "Camiye gelen bayanlar, vaaz ve hutbeyi kameralar aracılığıyla alt kattaki plazmadan canlı olarak izleyebilecek" diye konuştu.

Basın toplantısında ayrıca, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanması gereken Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın Ramazan ayı sebebiyle ertelendiğini ifade eden Müftü Mehmet Sönmezoğlu, yapacakları etkinlikleri dile getirdi.

Hafta nedeniyle huzurevi ve çocuk yuvası ziyaretleri, seminer, konferans, konser, şiir, resim ve kompozisyon ile cami yarışmaları, hatim ve mevlit ile kan bağış kampanyasının düzenleneceğini söyleyen Müftü Sönmezoğlu, kutlamaların 17 Ekim'de tamamlanacağını kaydetti.

Müftü Mehmet Sönmezoğlu, camilere tasarruflu ampul takıldığını da belirterek, "Bugüne kadar 6 bin 94 adet tasarruflu ampul takıldı. Takılmaya da devam ediyor" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız