SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Camiler Kültür Merkezi Olmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla açıklama yapan Din Bir Sen İl Başkanı Nuri Yağmur, "Görevimiz sadece, namaz kıldırma ile sınırlı olmayıp “beşikten mezara kadar ilim öğreniniz” ilkesini çok iyi bilen ve uygulayan bizler, kendimizi sürekli öğrenmeye ve geliştirmeye, öğrenim seviyesini yükseltme ve çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle kendimizi donatma konusunda üzerimize düşeni yapmakta ve olağanüstü çaba sarf etmekteyiz." dedi. Yağmur, din görevlilerinin sıkıntılarını da dile getirdi.

Yağmur, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"1986 yılından beri “Camiler Haftası” 2003 yılından itibarende “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Camilerimiz medeniyetin çıkış noktasıdır. Çünkü camilerin esas fonksiyonu camilerimizin Allah’ın evi olması ve içinde ibadet edilmesi ve ilim öğrenilmesidir. Camiler saygı ve hürmete layık kutsal mekanlardır. Camiler bir yerleşim yerinin kimliği ve tapu senedidir. Camilerin mimarları mimar ve mühendislerdir. Manevi mimarları ise başta İmamlar, müezzinler vaizler ve bu hizmetin yürütülmesine katkıda bulunan herkestir.

Din görevlisi olarak manevi mimarlığın maddi mimarlıktan daha zordur. Çünkü manevi mimarın konusu insandır. Manevi mimarlıkta akıllar, gönüller, duygular ele alındığından manevi mimarlık çok daha zor ve karmaşıktır. Bu sebeple manevi inşa daha fazla özen ister. Din hizmetinde bulunan bizler camilerimizde Kuran Kursların da söz konusu bu özeni göstermeye cami ve Din Hizmetlerini toplumumuza sunmaya çalışmaktayız.

Camiler yediden yetmişe herkesin huzur bulduğu mekanlar, eğitim ve hizmet merkezleri olacaktır. Camilerimizde okunan ezanla tevhid ruhunu bu dünyaya kesintisiz sunmaya devam edeceğiz. Okuduğumuz ezanlarla insanlığı tevhide, kurtuluşa ve namaza davet ederek Allah’ a kulluğun izzetine çağıracağız.

Hiç bir siyasi fikir yada görüş ayırımı yapmaksızın halkın tamamına yönelik, dini konularda aydınlatma ve rehberlik etmekteyiz. Fert ve toplumlar arası bilgi akışının hızlandığı günümüzde, herkesi olduğu gibi kabul ederek hizmet sunmaya ve farklılıklara saygı göstermekteyiz. Kimsenin kırılmamasına bilakis kırık gönülleri onarmaya gayret ediyoruz.

Özlenen sevgi ortamını oluşturma konusunda önemli fonksiyonlar ifa eden fedakâr cefakar Din görevlilerimiz, toplumsal huzuru sağlama ve örnek kişilik olma vazifesini de yerine getirmektedir.

Görevimiz sadece, namaz kıldırma ile sınırlı olmayıp “beşikten mezara kadar ilim öğreniniz” ilkesini çok iyi bilen ve uygulayan bizler, kendimizi sürekli öğrenmeye ve geliştirmeye, öğrenim seviyesini yükseltme ve çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle kendimizi donatma konusunda üzerimize düşeni yapmakta ve olağanüstü çaba sarf etmekteyiz. Söylediklerimizle yaptıklarımızın, uyum içerisinde olması gerektiğini çok iyi bilerek, adeta hal diliyle irşat ve tebliğ yapmaya devam etmekteyiz.
İnsanların her türlü derdini anlatabileceği sır saklayan, güvenilir bir karaktere sahip din görevlilerimiz halkın en rahat ulaşabildikleri güzide kişilerdir. Yaz-kış demeden kendilerine tanınan yetki ve sorumluluklar dâhilinde halkımıza ve çocuklarımıza Kur’an öğreten güzide topluluk din görevlilerimizdir.

Bulunduğu çevredeki halkımızın maddi ve manevi problemleriyle de ilgilenerek camilerimizin çevre ile irtibatını sağlamaya devam etmektedir. Hatta bu bağlamda, camisinin alt yapısının müsaitliği oranında halkımızın yararlanabileceği organizelere öncülük ederek ve halk-cami diyalogunu daha bir özen göstermektedir. Ev hanımlarına yönelik bayan vaizelerle sohbet düzenlemeleri, Yaz Kur’an Kursaları ile tüm yaz boyunca her kes tatil beldelerinde ve dinlenme ortamlarında iken yüksek sıcaklığa rağmen camilerimize koşan öğrencilerimize Kuran ve Dini bilgiler öğretme fedakarlığından asla geri durmamıştır.

Camileri imar edenler yüce Allah tarafından Kur’an-ı Kerim de övüldüklerine göre, camilere layık bir cemaat olmayı hedeflemek imarlarına yapılacak en önemli katkıdır.

Başkanlığımız tarafından din görevlilerimizin toplum da ki itibarlarını yükseltici çalışmaların yapılması, din görevlilerinin sorunları ve problemleri noktasında çeşitli platformlar oluşturulması. Din Hizmetlerinin önemli bir kısmını oluşturan cami hizmetlerinin yürütülmesinde ortaya çıkan ve bazen Din görevlilerimizin çalışma şevk ve gayretini kıran sorunların çözülmesi Dernek başkanları, Vakıf başkanları köy muhtarları ile sorunları ve çözümlerini belirleyici toplantılar yapılmalı ve de Din görevlilerimizin hizmet gayreti hiçbir şekilde dahil olmaması gereken kimseler tarafından sekteye uğratılmamalıdır

Camilerimizin dernek vakıf ve belediyelerce temizlenmesi noktasında çalışmalar yapılması, Din görevlilerimiz mihrabın, minberin ve kürsünün vakarınca hizmet yapması için düzenlemelerin gerekli merciler tarafından yapılması gerekmektedir. Cami ve din görevlisi etkinliğinin artırılması için kurumlarımız ve yerel yönetimler tarafından gerekli araştırma ve incelemelerin yapılmalı, din görevlilerinin kendi haftalarında taltif edilmesi gerekirken o günlerde camilerde ve bulundukları ortamlarda adeta temizlik işçisi gibi cami müştemilatında bulunan her ortama da temizlik görevilisi gibi görülmesinden vaz geçilmeli ve de Din görevlilerimize gerekli değerin verilmesi gerekmektedir.

Din görevlilerimiz barışın öncüleridir. Din görevlilerimiz toplum önderleridir.Din görevlilerimiz İnsanın her evresinde – çocuğumuzun dünyaya geldiğin, Sünnet merasiminde, evlenme devresinde, ve ölüm anımızda ve sonrasında- yanınızda olan fedakar insanlardır. Din görevlilerimiz üzerimize düşen görevi layıkı ile yapmaya çalışmaktadır. Toplumu din konusunda aydınlatmaya, bilgilendirme ve onlara örnek bir şekilde önderlik edilmesinde bizlere ağır bir sorumluluk düştüğünün bilincindedir.

Ancak bu vesile ile kurumumuz ve yerel yönetimlerden aşağıdaki şu hizmetleri de beklemekteyiz.

- Cami ve din Görevlisini anlatan kitapçıkların oluşturulup topluma en iyi şekilde tanıtılması için dağıtılmalıdır.

- Din görevlileri lojman sorunları çözülmelidir. Camilerin projeleri oluşturulurken Lojmanlarında bu projede yer alması sağlanmalıdır. Çünkü din görevlisi gece ve gündüz 24 saat yani her zaman camisinin yakınında olmak durumundadır.

- Din görevlisinin imajının değiştirilmesi. Özellikle medya da din görevlilerini rencide edici yapım ve ifadelerin yer almaması için gerekli çalışmaların her ortama da yapılması.

-Din Görevlilerimizin hutbelerden ve vaazlardan sonra cemaatimizden para istemek zorunda kaldığı yardım toplama tutanaklarının camilerimizden alınması ve yardımı toplayan kişi yada kurumların bunu organize etmeleri noktasında kurumların yetkilileri bu yardımlar toplanması gereken yerlere finansman bulmak için çalışma yapmalıdırlar

- Tainlerin Hizmet yılı kesinlikle kriter olmalı, diğer kriterler bundan sonra değerlendirlmelidir.

- Camilerin birer kültür merkezine dönüştürülmesi için çalışmalar yapılması.

- Askere giden din görevlilerinin eş ve çocuklarına yardımcı olunmasını arzu etmekteyiz.

Bu vesileyle Camiler ve Din Görevlileri Haftasının tüm insanlığa hayır ve güzellikler getirmesini özellikle Din hizmetinde bulunan tüm kardeşlerimizn haftasını tebrik ediyor Hem bu dünyadsa hem öbür alemde saadetler içerisinde Yaşamasını Rabbimden niyaz ediyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız