SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Caminin Çatısında Yangın Çıktı

0
Güncellendi - 2019-05-18 04:03:02
Caminin Çatısında Yangın Çıktı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da bir caminin çatısında çıkan yangın büyümeden kısa sürede kontrol altına alındı.

Dabakhane Mahallesi Halfettin Sokakta bulunan İbrahim Perk Camisinin çatısında dumanlar çıktığını gören vatandaşlar durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi. İkindi namazı esnasında yaşandığı öğrenilen olayda kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, çatıda başlayan yangına müdahale etti.

Yangın büyümeden kısa sürede kontrol altına alınırken, yangının neden çıktığı ise henüz bilinmiyor.

ESKİ CAMİNİN YERİNE YAPILMIŞTI, ANCAK..

Malatya’nın Halfettin Mahallesi Akpınar mevkiinde bulunan ve 100 yılı aşkın bir geçmişi bulunan yine tek katlı ve kerpiçten yapılmış Hanegahı Pervane Camii de, geçtiğimiz yıllarda çökme tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle onarılmak yerine yıkılmıştı. Hayırsever bir işadamının bu caminin yerine yine Hanegahı Pervane Camii adıyla bir cami yaptıracağı Müftülük’le bu konuda anlaşma yapıldığı yolundaki bilgiler kamuoyuna duyurulurken, yeniden inşa edilen camiye, yaptıran işadamının adı verilmiş, böylece Malatya’daki önemli bir tarihi eser, adıyla birlikte yok edilmişti. Müftülük ise, camiye yaptıran işadamının adının verilmesi konusunun ise hiçbir şekilde takipçisi olmamıştı.

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • ali veli (4 yıl önce)
    Allahtan ismini gizleyip İbrahim Perk camisi yazma gafletinde bulunmamışta hayır sever demişsiniz:)))))
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    Yani şunu mu demek istediniz. Caminin adı Pervani değil de yaptıranın adı verildiği için mi yandı...Pes yani...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla