SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Camiye Koşalım.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:50:39
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuk ve gençler, camiye koşalım, Kur’an’la buluşalım” dedi. 

Camilerde açılan yaz Kur’an-ı Kerim kursları hakkında bilgi veren İl Müftüsü Ümit Çimen, “Okulların tatil olmasıyla birlikte camilerimizde ve Kur’an Kurslarımızda tatlı bir telaş başladı. Her yıl olduğu gibi Anne-Babalar okullarda eğitim-öğretimin sona ermesiyle birlikte çocuklarını yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i okumayı ve temel dini bilgileri öğrenmeleri için Camilerimize ve Kur’an Kurslarımıza gönderiyorlar. Yaz günlerinde camilerimizin içinde, bahçelerinde, şadırvanlarında yavrularımız farklı bir bahar havası estiriyor.

Çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımız, onların sağlıklı, mutlu ve huzurlu olmaları için çalışıyoruz. Doğumlarından itibaren onların hayata tutunabilmeleri ve iyi bir meslek sahibi olmaları için bütün imkanları kullanıyoruz. İmkanımız nispetinde belki özel okullarda okutmaya çalışıyor, çeşitli kurslara, dershanelere gönderiyoruz. Maddi-manevi hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Öyle de olmalıdır. Çünkü bu hem çocuklarımızın geleceği, hem de ailemiz, milletimiz ve ülkemiz için önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

“Yazılı ve görsel medyada; gün geçmeden, burada saymakla bitiremeyeceğimiz, içimiz burkularak okuyup, seyrettiğimiz çocuklarımız ve gençlerimizle alakalı manzaralardaa annesi yaşındaki bir kadının çantasını almak için onu yerde sürükleyen çocuklarda s okaklarda ağaç, çiçek, cam, çerçeve demeden kırıp tahrip eden gençlerde ana-babalarını yanlarında bereket değil yük olarak gören evlatlarımızda, hasılı sevgi, saygı, merhamet, hak-hukuk, helal-haram gibi insani ve İslami değerleri göremediğimiz gençlerimizde, “acaba neyi eksik bıraktık?”, “neyi ihmal ettik?” diye düşünmeliyiz. Sözün özü onların din eğitimini, terbiyesini ihmal ettiğimiz, insani ve İslami değerlerden mahrum bıraktığımız nesillerimiz olduğunu görmeliyiz” diyen Çimen, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Çocuklar ana-babalarına her türlü nakış ve şekilden uzak saf, işlenmemiş bir cevher ve tertemiz olarak verilmiş Allah’ın bir nimeti, ihsanı ve emanetidir. Dünyanın telaşı, cazibesi bizlere esas sorumluluklarımızı unutturmamalıdır.

Her anne-baba yeri geldiğinde ben çocuklarımın din eğitimi alması için gerekeni yaptım. Temel dini bilgilerini, Kur’an okumasını, namaz, abdest, gusül gibi ibadet esaslarını, inanç ve ahlak esaslarını öğrenmesi için üstüme düşeni yaptım diyebilmelidir.

İçki-kumar gibi kötü alışkanlıklardan onları koruyalım. Hayırlı birer evlat olarak yetişmeleri için gayret gösterelim. Görevimizi yapalım ki bizim de dünya ve ahiret mutluluğumuza vesile olsunlar. Hem onların hem de milletimizin geleceğini sağlıklı ve sağlam temeller üzerine inşa edelim.

Görevleri başında, geleceğimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize fedakarca hizmet eden din görevlilerimizi ve Kur’an Kursu öğreticilerimizi, camileri süsleyen çocuklarımızı ve gençlerimizi, her zaman özveriyle evlatlarına destek olan Ana-Babalarımızı tebrik ediyor, geleceğimizi emanet edeceğimiz güzel ve hayırlı insanların yetişmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Haydi, Çocuklar “Camiye koşalım, Kur’an’la buluşalım.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız