SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Camiye Var, Okula Yok'

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın Ankara’da olması nedeniyle Başkan vekili Dr. Mehmet Şehitoğlu başkanlığında toplanıp gündemdeki ve gündem dışı verilen bazı önergeleri görüşerek karara bağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantı Belediye Hukuk Müdürlüğünün 1, CHP'li meclis üyelerinin 2 ve Bağımsız Meclis üyesi Mehmet Moran'ın 6 adet önergesinin okunması ve gündeme alınıp alınmaması için yapılan oylama ile devam etti.

Oylama sonucu, Hukuk İşleri Müdürlüğünün önergesi ile CHP'li üyeler Ali Dağdelen ve Doğan Ağdaş'ın örtak verdiği 70 M2'den küçük konutlardan katılım payları alınmaması konularını içeren önergeleri gündeme alınırken, CHP'nin diğer önergesi olan Esenlik Şirketi yönetiminin Belediye ve İl Genel Meclisi üyelerinden oluşturulması ile Bağımsız üye Moran'ın “1 - Özellikle de kenar mahallelerde yaşayan kadınların sorunlarını belirlemek ve çözüm eretmek için bir komisyonun kurulması, 2- İzlediği politikalarla yerel esnafın çöküntüye girmesine neden olan Malatya Belediyesi Esenlik marketlerin sayısının artıp artmayacağı, 3- Şeker arazisine hastane yapımı konusunda TOKİ'yle yapılan anlaşmanın Malatya'nın yararlarına uygun hale getirilmesi için kent kurultayı da dahil olmak üzere tartışılması, 4- Melekbaba Mahallesi'nin sorunlarının giderilmesi konusunda
çalışmaların yapılması, 5 - Zabıtanın vatandaşa tutumlarının doğru bulunup bulunmadığı ve 6- Eski hal binası alanı binasında bulunan ve geçtiğimiz aylarda yıkılan cami enkazının yerinden kaldırılmadı ve alanı alan firma ile ihtilaflar yaşandığı konularına açıklık getirilmesi” konulu önergeleri bir kısmı okunarak bir kısmı ise özet şeklinde okunmasından sonra reddedildi.

Gündem dışı verilen önergeler konusunda AKP'li üyeler ile bağımsız üye Mehmet Moran arasında bazen de sert tartışmalar yaşandı.

Moran'ın verdiği önergelerin önerge formatında olmadığını ve uzun olduğunu öne süren Meclis başkanvekili Şehitoğlu ve AKP'li üyeler, bağımsız üye Moran'ın meclis çalışmalarını engellediğini öne sürerken Bağımsız üye Moran da "Benim üslubum bu 4.5 sene buna katlanacaksınız" ifadesini kullandı.

Karşılıklı atışmalar sonrasında Moran'ın verdiği önergelerden bir tanesi tam okunurken 2 tanesi özet olarak okundu ve oylandı, diğer üç önerge de okunmadan dilek ve temmeniler bölümüne aktarıldı.

"CAMİ İÇİN VAR, OKUL İÇİN YOK"
Şeker Fabrikası ile ilgili önerge esnasında CHP'li üye Doğan Ağdaş ve Ali Dağdelen, fabrika alanındaki okul konusunun hiç gündeme gelmediğini ve okulun akibeti konusunda hiç bir bilgilerinin olmadığını söyleyince Başkanvekili Şehitoğlu, " Haklısınız, o konuda benim de bir bilgim yok" dedi ve sözü İmar Müdürü Hamit Güneş'e verdi. Güneş de " Şu an için okul alanı ile ilgili hiç bir madde yok. Özelleştirme sonrasında okul alanı yok. Cami alanı ayrılmış ama okul ile ilgili bir bilgi yok. Belediye olarak o civarlarda lise ve ilköğretim okulunu da kapsayacak 17 dönümlük bir arsa bakıyoruz" diye meclisi bilgilendirdi.

Bu arada AKP'lilerle Bağımsız üye Moran arasında karşılıklı atışmalar ve tartışmalar yine şiddetlendi. CHP'li üye Ali Dağdelen söz alarak "O alanında nikah salonu, okulların ve sosyal tesisler kurularak küçülen İsmetpaşa parkı gibi olmasını istemiyoruz. Şeker Fabrikası alanının da Sümerpark gibi büyük bir yeşil alan olmasını istiyoruz. Yani cami, okul, hastane ve benzeri gibi yapılaşma istemiyoruz." dediler.

ÜSLUP TARTIŞMASI..
En sert tartışmanın yaşandığı bölüm ise Hollandalı bir gruba satılan eski hal binası alanında yıkılan caminin enkazının niçin kaldırılmadığı önergesi sırasında yaşandı. Bağımsız üye Moran "Enkazın kaldırılmaması nedeniyle özellikle de karanlığın basmasıyla uygunsuz davranışlarda bulunan tiplerin orayı mekan tuttuğu, caminin enkazı üzerinde içki, fuhuş, uyuşturucu başta olmak üzere bir çok uygunsuz davranışların meydana geldiğini" sözlerle söylemesi üzerine AKP'li üyeler sıra kapaklarına vurarak protesto ettiler ve kullanılan sözlerin ahlaka aykırı olduğunu belirttiler. Bağımsız üye Moran'da "Gerçekleri dile getirmek sizleri neden sinirlendiriyor" demesi üzerine AKP'li bir üye "Gözünle gördün mü?" sorusunu sorunca Moran da "Orada bir polis merkezi var. Oraya giderseniz vatandaşın dertlerini daha açık görürsünüz" yanıtını verdi.

Karşılıklı yaşanan atışma ve tartışmalar sonrasında gündem maddelerine geçildi.

Gündem maddeleri arasında yer alan Belediye su alacaklarından faizlerin silinmesi ve asgari sınırlar dâhilindeki kullanımlara karşılık muafiyet getirilmesi maddesi komisyon raporu doğrultusunda reddedilirken, 2010 Mali Yılı Belediye Bütçe ve Ücret Tarifesi, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Malatya Belediyesi Stratejik Plan ise Meclis tarafından kabul edildi.

Belediye Meclisi daha sonra gündemde bulunan imar maddelerini görüşerek karara bağladı. Bazı imar maddeleri kabul edilirken, bazı imar maddeleri de imar komisyonuna havale edildi.

Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı’nın 4 Kasım 2009 Çarşamba günü saat 14.00’de yapılmasını kararlaştırdı.

HABER: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız