SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Camiye Yardım Bekleniyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:59:44
Camiye Yardım Bekleniyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkezde inşaatı devam eden Abbas Efendi Camii’nin biran önce tamamlanıp ibadete açılması için maddi yardıma ihtiyaç olduğu bildirildi. 

Nuriye Mahallesi Mimar Sinan Caddesi civarında bulunan eski caminin yıkılarak yerine yenisini yaptırmaya başlayan Abbas Efendi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği, bölgede ihtiyaç olan caminin biran önce ibadete açılması için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Abbas Efendi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Aydın, önümüzde Kurban Bayramı olduğunu, mahalle sakinlerinin hiç yoksa kurban derilerinin camiye bağış yapmalarını isteyerek, “1993’de derneği kurduk. Camiyi bu duruma kadar getirdik. Şuan yardıma ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Abbas Efendi Camii eski din görevlisi Bahri Gezel ise, “Cami ihtiyaca cevap vermiyordu. Özellikle Cuma ve bayram namazlarında, yazın sıcakta, kışın ise yağmurda karda dışarıda namaz kılınıyordu” diyerek, ayrıca Kur’an kursu da yapılacağını kaydetti.

Cami cemaatinden Cengiz İnci de, camide aynı anda 500-600 kişinin namaz kılabileceğini belirterek, “Bu camiden mahalle halkı ve buradaki esnaflar yararlanacak” dedi. İnci, camiye katkıda bulunmak isteyenlerin, gerek banka hesabına gerekse cami dernek başkanına makbuz karşılığında para verebileceğini söyledi.

Abbas Efendi Camii’ye yardım yapmak isteyenlerin Vakıfbank, TR87 0001 5001 5800 7301 5446 57 numaralı hesaba para yatırmaları istendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız