SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Camiyi Andırmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:39:35
A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkezde yapılması düşünülen ve kentin en büyük camisi olarak düşünülen 'Mehmet Kavuk Camii' için herhangi bir çalışma yapılmıyor. 

"Bürokrasiye Takıldık"

Malatya'nın Yeşilyurt İlçe Belediye Başkanı ve Malatya Park AVM'nin ortaklarından Mehmet Kavuk, kendi adına yaptırılacak cami hakkında bilgi verirken, bürokrasi nedeniyle uzadığını kaydetti. Malatya Belediye Binası ile Malatya Park AVM arasına Mehmet Kavuk tarafından yaptırılacak olan Mehmet Kavuk Camii’nin temeli, Kayısı Festivali'nde atılacaktı. Ancak bugüne kadar temeli atılamayan caminin durumu hakkında görüşlerini aldığımız Kavuk, Malatya Belediyesi ile görüşmelerin sürdüğünü ve bürokrasi nedeniyle hala temelinin atılamadığını söyledi. Selçuklu mimarisi ile inşa edilecek olan caminin kapalı alanında aynı anda 6 bin kişinin namaz kılabileceğini belirten Mehmet Kavuk, Temmuz ayında düzenlenen Kayısı Festivali'nde de temelini atmayı planladıklarını, ancak nasip olmadığını bildirdi. Kavuk, caminin temelinin atılmasından sonra biran önce tamamlanması için de hazırlıkları tamamladıklarını vurguladı. 

Malatya şehir merkezinde büyük cami bulunmaması nedeniyle Kavuk ailesi devreye girip, büyük cami yapma sözünü vermişti. Caminin Malatya Belediyesi ile Malatya Park AVM arasındaki boşluğa yapılacak olması nedeniyle özellikle çevre yolundan il dışından gelip geçenlerin de bu camiden yararlanacakları bildirildi. Otobüslerle tur düzenleyenlerin de bu camide vakit namazlarını kılıp yolculuklarına devam edecekleri ifade edildi.

Bu arada, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise belediye açısından cami yapılmasına bir engel olmadığını kaydederek, "Ben sadece caminin mimari açısından, camiyi andırmadığı şeklinde görüşümü bildirdim. Caminin kubbeli olması gerektiğini belirttim. Çünkü büyük masraflarla Kavuk ailesinin yapacağı cami, camiyi andırmalı" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız