SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Camiyi de mi Satıyorlar?

A- A+ PAYLAŞ

“Bu ihale iptal edilmedir!..” başlıklı yazımızdan sonra okuyuculardan birçok e-mail ve telefon aldık..

Bunlardan en ilginç olanlarından biri de şu iddia:
Hal binasının satışıyla ilgili ihale dosyası Emlak İşleri Müdürlüğünde değil de, Emlak İşleri Müdürü’nde görülebilirmiş.. Bu ihale dosyası Müdür Bey’in odasında kilitliymiş.. Müdür Bey makamında bulunabilirse görülebilirmiş, yoksa kimse mesai saatleri içerisinde bu dosyayı göremezmiş. Bu ihale dosyası herkesten bir sır gibi saklanırmış.

Bu arada satılan yerin nitelikleri ve halıhazır durumunun ihale ilanında belirtilmeyişinin nedeni de başkaymış. Bu okuyucunun iddasına göre, satılan yer içerisinde CAMİ de varmış. Satılan yerin özellikleri ve yapı durumu ilanda belirtilecek olursa CAMİ’nin de satılığa çıkarıldığı açığa çıkarmış.. Bu da AKP’ye oy veren tabanı ayaklandırarak tepkilere neden olurmuş ve Belediye Başkanı Cemal Akın’ın adı da “CAMİİ SATAN BAŞKAN”a çıkarmış…

Bakalım zamanla daha neler duyacağız.

Kamu görevlileri bir hizmet yapmak isterken bunu her yönüyle araştırıp incelemeli ve düşünmelidir. Yapılacak hizmetin ne kazandıracağı, ne kaybettireceği iyice hesaplanmalıdır. En önemlise de, yapılacak hizmette kişilerin değil de kamunun yararı olduğu halka anlatılabilmelidir.

Şimdi siz uzun yıllar daha Malatya’ya hizmet verebilecek bir hal binasını, belki de bununla birlikte itfaiyeyi, Doğu Garajı’nı, Malatyaspor tesislerini ve hatta camiyi satacaksınız. Bunu satmakla, birçok esnafı,manavı, bakkalı, pazarcıyı, el arabası ile hal binasından bir çuval biber alarak satan dar gelirliyi mağdur edeceksiniz, bunun parasıyla da belki de yeni belediye sarayını tamamlayıp “Ben Malatya halkına Belediye Sarayı kazandırdım.” diye seçim yatırımı yapacaksınız.

Malatya Halkı bunu yutar mı? Demezler mi ki, bu belediye sarayını Malatya’ya Mehmet Yaşar Çerçi kazandırdı?

Bazıları “Belediye Başkanı Cemal Akın hiç mi Malatya’ya hizmet yapmadı?” diye sorabilir.

Elbetteki yaptı.

Ama hal binasının yabancılara yapılacak satışı, birçok kişiyi mağdur edeceğinden yapılan tüm hizmetleri bir anda unutturarak aleyhte korkunç bir kampanya başlatır. Bu da hiç ama hiç unutulmamalıdır.

MALATYAHABER

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız