SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Camiyi Hollandalılara Sattılar"

A- A+ PAYLAŞ

 

Genel seçimlere 3 gün kala çalışmalarını yoğunlaştıran Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili adayı Veli Ağbaba, Kürecik köylerine yaptığı ziyarette, AKP’nin Kürecik’i kaderine terk ettiğini belirterek, ”Gittiğimiz köylerimizde kanalizasyon yok, yol yok. Şimdi böyle bir dönemde, böyle bir çağda bu düşünülebilir mi?” dedi.

CHP Malatya 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba ve 5. sıra milletvekili adayı Erol Bingöl, Akçadağ’a bağlı Kürecik köylerini; Yaylımlı, Harunuşağı, Durulova, Kasımuşağı, Çakıllıpınar, Aksüt, Güneşli, Demirciler, Kürecik, Kepez, Bekiruşağı, Çevirme, Gürkaynak, Kahyalı, Tutlu, Ortaköy ve Bayramuşağı köylerini ziyaret ettiler.

Köylerde yurttaşlarla bir araya gelen milletvekili adayları, CHP’nin projelerini anlattılar. CHP milletvekili adayı Veli Ağbaba, ziyaret ettikleri köylerde kanalizasyon ve yol olmadığını belirterek, AKP iktidarının bu köylere hiçbir yatırım yapmadığını söyledi. Ağbaba, şöyle dedi:

”Gittiğimiz köylerimizde kanalizasyon yok, yol yok. Şimdi böyle bir dönemde, böyle bir çağda bu düşünülebilir mi? Gittiğimiz her yerde manzara aynı; işsizlik, yoksulluk. Maalesef insanlar 9 yıldan beri kötü yönetilmişler ve zenginleşme olmamış. AKP milletvekilleri diyorlar ki halk zenginleşti. Ben gittiğim her yerde 2002’den bu yana zenginleşen kimse var mı diye soruyorum. Kimse yok. Ama rakam olarak Türkiye ve Malatya büyüyor, zenginleşiyor diyorlar. Büyüyenler köylüler değil, Malatyalılar değil. Büyüyenler AKP’nin yandaşları. Zenginler daha zengin oldu, fakirler daha da fakirleşti. Böyle adaletsizlik olur mu, böyle haksızlık olur mu? Sen 9 yıldan bu yana bir tek yoksulu kalkındıramamışsın, rakamlardan bahsediyorsun. Gerçek ortada, gerçek burada. Cumhuriyet Halk Partisi bunu yenecek, yoksulluğu çözecek, gelir dağılımındaki adaletsizliğe son verecek.”

Malatya’nın birçok kurumunun satıldığını belirten Ağbaba, “Tekel satıldı, sizlere bir pay düştü mü? Malatya’daki yapılmış özelleştirmeler halkın yararına yapılmamıştır. Bir hal binası satışı yapıldı, dini kullanan AKP oradaki cami ile beraber hal binasını Hollandalı bir şirkete sattı. Eğer bu Cumhuriyet Halk Partisi döneminde olsaydı, Başbakan ve milletvekilleri adayları akla hayale gelmeyecek iftiralarda bulunurlardı. Bunu biz yapmış olsaydık, kim bilir başımıza neler gelirdi.

Camiyi kim yıkmış, hali kim yıkmış, ortada. Ne zaman 2008’de. O hal binasını 52 buçuk trilyona satanlar o paraları ne yaptılar?” diye konuştu.

Ağbaba, Malatya’da üreten hiçbir kurum kurulmadığını belirterek, “Bunlar üretenlerin yanında olmadılar, tefecilerin yanında oldular” dedi.

Son olarak köylülerin elindeki meraların birilerine peşkeş çekildiğini kaydeden Ağbaba, “Diyorlar ki ey köylülerim sen çiftçilik yapma, sen hayvancılık yapma. Ya ne yapacak şimdi köyde yaşayan bir vatandaş? 3 tane hayvan besliyor, çocuklarını okutuyor, evini geçindiriyor ve kendi işinin patronu. Ama bunlar ne diyorlar, sen kendinin patronu olamazsın diyorlar. Ne yapacaksın? Gideceksin o binlerce dönümü peşkeş çektiğim zenginin yanında çalışacaksın diyorlar. AKP tercihini kendi zengin yandaşlarından yana kullanıyor. Biz önümüzdeki dönemde, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında biliniz ki hiç ayırım yapmadan bütün yoksullarımızın yanında yer alacağız. Geçmişte hangi partiye oy vermişlerse vermiş olsunlar, yoksullarımızı yoksulluktan kurtaracağız. Sadece ve sadece yoksullarımız ve halkımız için çalışacağız” ifadelerini kaydetti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız