SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çamur Siyaset'e Yanıt

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Belediye Başkan adayı Mehmet Yaşar Çerçi, seçim çalışmalarını sürdürürken, bu çalışmalara katılan il başkanı Mehmet Asiltürk'ten "çamur siyaseti yapıyorlar" iddialarına yanıt geldi.

SP'nin seçim çalışmalarına ilişkin yayınlanan bülten şöyle:

"Saadet Partisi Malatya Belediye Başkan adayı Mehmet Yaşar Çerçi, seçim gezilerini aralıksız sürdürüyor…
Başkan adayı Çerçi, il başkanı Mehmet Asiltürk ve beraberindeki bir grup partiliyle birlikte ilk olarak Uçbağlar Mahalle toplantısına katıldı.

İl Başkanı Mehmet Asiltürk, yaptığı konuşmada Ak Parti’ye yüklenerek, ‘Biz Çamur siyaseti yapmıyoruz’ dedi… Asiltürk, ‘Bu insan millete hizmet edecekse, bu insan hizmet yapabilir mi? Yapamaz mı? Bunu halka anlatmak zorundayız. Son günlerde bir çamur siyasetidir gidiyor. Ak Parti İl Başkanı çıkıyor biz çamur siyaseti yapmıyoruz. Çamur siyaseti yapanlara göre sözler kullanıyor. Yani bizi kastettiği belli. Çünkü CHP ve MHP’yi dışarıda tutuyor. Biz bugüne kadar hiçbir zaman böyle bir şey yapmadık, yapmayacağız da. Bu seçim yarışında iktidar gücü sizde, hükümet sizde, bürokrasi sizde, para sizde, her türlü imkânlarınız var. Adamlar taşıyorsunuz. Taşınmalı toplantı yapıyorsunuz. Hem karayolları genel müdürünü, hem TOKİ başkanını Malatya’ya getirdiler. Suç olmasına rağmen 29 Mart’ta kadar siyasi yasak var, bürokratlar ve devlet memurları siyaset yapamazlar. Getirdiler burada Karayollarına 5-6 alt geçit birde Kuzey Çevreyolu’yla ilgili basın toplantısı bu halka söz verdirdiler. TOKİ Başkanını getirdiler, ellerine yüzlerine bulaştırdılar’ dedi.

Ardından söz alan Başkan Adayı Çerçi ise şunları söyledi; “Çamur, çöp, çukur kalmayacak ve bunu da çok uzun vade de değil, inşallah ilk 6 ayda yapmak istiyoruz. Her işle ilgili hedefler bunları da açıklayacağız halka. Malatya inşallah çok kısa zaman içerisinde belediyesiyle iftihar eden, şehriyle iftihar eden, mahallesiyle, semtleriyle iftihar eden bir şehir haline tekrar gelecek bunu yapmaya kararlıyız.”

Daha sonra Hasan Varol Mahallesi’ne geçildi… Çerçi burada Kentsel Dönüşüm Projesine değinerek, ‘TOKİ civarına Koru Parkı yapacağız’ dedi.

Çerçi, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Yamaçla alakalı olarak şu anda orda bir kanayan bir yara var. Orda insanlar şu anda zulüm altında. Evleri, barkları 10 milyara, 15 milyara, 20 milyara değer olmuş ve 90 milyara orda apartman dairesi verecem diyor, 70 milyarda da para vereceksin diyor. Ordaki insanlar ızdırap çekiyorlar. Ordaki insanların bir çocuğu kalp hastası olur, akıl hastası olur. O proje onlara işkence etmeksiniz, işkence çektirmeksiniz, hoşnut ve razı ederek o proje uygulanacak. Ve onun beraberinde ondan sonra bizim niyetimiz orda. Koru Parkla oluşturmak şehrin yüksek yerinde insanların çocuğuyla oraya gidip piknik yapacaklar. Yani bir tarafta ekmek ayırmadan pastaya geçilmez."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız