SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Can Havli İle Yazılmış!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki bazı marketlerin ortak imzasıyla Başbakan Tayyip Erdoğan'a bir mektup gönderilerek, belediyenin sahibi olduğu Esenlik Esenlik marketlerinin özelleştirilmesinin istendiği bildirildi.

Malatya’da faaliyet gösteren Pazar, Akranlar, Çarşı ve Ofis marketlerin yetkilileri, Başbakan Tayyip Erdoğan’a bir mektup yazarak, Malatya’ya gerek ekonomik gerekse sosyal yönden büyük katkı sağlayan, Malatyalıların ortak mali Esenliğin, haksız rekabete yol açtığı gerekçesiyle özelleştirilmesini istedi.

Esenlikle ilgili olarak ‘Ehil idareciler tarafından yönetilmediği, istismara ve haksız kazanca yol açacak imkanların bulunduğu’ ifadelerine yer verilen mektupta, şirketin uzun süredir ne idari ne de mali anlamda denetlenmediğine de vurgu yapılarak “Başta genel müdür ve yardımcıları olmak üzere hemen bütün idari kadronun dört beş yıl gibi kısa bir sürede mal varlıklarını sekiz on kat arttırdıkları’ öne sürüldü. Mektupta ayrıca Esenlik şirketinin eski ve yeni yöneticilerinin mal varlıkları başta olmak üzere denetim yapılması istenerek “Gerek yeni seçilerek göreve başlayan Belediye Başkanımız başının ağrımaması ve haksız yere suçlanmaması; Gerekse destek verdiğimiz AK partimizin yıpranmaması için acilen bahse konu şirketin eski ve yeni yöneticilerinin mal varlıklarından başlamak üzere denetiminin yapılması ve haksız rekabete neden olan Esenlik marketlerin özelleştirilerek Belediyemize kaynak oluşturulması Belediyenin elini ticaretten çekmesi, ticareti özel sektöre bırakması. Bizim gibi onca zorluğa rağmen şirketlerini yaşatmaya çalışan özel teşebbüse nefes aldırılması hususunda emir ve talimatlarınızı istirham ediyor, gereğini saygıyla arz ediyoruz. ” denildi.

“ESENLİK YOLUNA DEVAM EDECEK”
Öte yandan söz konusu mektubu abartmadığını, bu yüzden cevap verme gereği bile duymadığını söyleyen Esenlik Genel Müdürü Hacı Uğur Polat ise, göreve geldiklerinde 12 olan market sayısını 17’ye çıkarttıklarını, pazarda bir daralma olunca böyle bir tepki ile karşı karşıya bulunduklarını belirterek şunları söyledi: “Marketçi arkadaşlarımız herhalde heyecanla bu cevabı yazmışlar. Geldiğimizde 12 olan market sayısını 17’ye çıkarttık. Pazarlarında bir daralma olunca, sanırım biraz tepki gösterdiler. Kim ne yaparsa yapsın, süreç boyunca esenlik rekabet edecek ve üzerine düşeni yapacaktır. Esenlik zorlu olan bütün süreçlerin üstesinden gelecektir. Esenlik, bir boyutuyla sosyal sorumluluğu olan bir şirket ve bu yönüyle bu tür baskılar olacaktır. Bu mektuba da, abartılı yaklaşmıyorum ve Esenlik yoluna devam edecek, koşmaya devam edecek. Önemli olan bizim üzerimize düşeni yapmamızdır. Biz üzerimize düşeni yaptıktan sonra yer yer bu tür eleştiriler olacaktır. Can havli ile yazılmış bir yazı.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız