SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Can Kaybı Olmaması Sevindirici"

0
Güncellendi - 2016-06-20 00:18:47
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende ilçesinde sağanak nedeniyle su basan ev ve iş yerlerini temizleme çalışmaları devam ediyor.

Darende Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçede Cumartesi akşam saatlerinde etkili olan sağanak ve ardından oluşan sel, ulaşımla ilgili sorunlara yol açarken, okul binaları, yardım deposu ve bazı vatandaşlara ait evler de selden etkilendi.

Selin ardından hemen çalışmalara başlayan Darende Belediyesi ekipleri, su basan yerlerdeki temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, bazı mahallelerde yola çamur, kaya ve diğer malzemelerin selle gelmesiyle ulaşımda yaşanan aksamaların ekiplerin anında müdahalesi ile çözüldüğünü belirtti.

Ani bastıran yağışın sele dönüşerek çevrede büyük etki oluşturduğunu aktaran Eser, şunları kaydeti:

"Darende'nin içerisinden geçen Malatya-Kayseri karayolunun belli kesimlerinde selin getirdiği çamur birikintileri yapılan çalışmalarla temizlenerek kontrollü sağlanan ulaşım kısa sürede normale döndü. Fen İşleri ve Temizlik Hizmetleri Müdürlüklerimize bağlı ekipler yolları temizleyerek gerekli düzenlemeleri yaptı. Selin geldiği dere yataklarını inceleyip, çevredeki vatandaşlarımızla görüşerek geçmiş olsun dileklerinde bulunduk. Sabaha kadar süren, Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve itfaiyenin de destek olduğu çalışmalarda yollar temizlenerek ulaşım normale döndü, gerekli temizlikler yapıldı. Ekiplerimiz bugün de derelerde temizlik çalışmasını sürdürecek."

Yaşanan afette bazı evlerin selden zarar gördüğünü belirten Eser, can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu ifade etti.

Eser, afetten dolayı tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletirken, gıda yardımlarının bulunduğu deponun da selden etkilendiğini ve ekiplerin temizlik çalışmalarına aralıksız devam ettiğini kaydetti.

AA

a1

a2

a3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız