SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Can Verip Yatıyor'

A- A+ PAYLAŞ

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Cevizli köyü kırsalında terör örgütü PKK tarafından döşenen tuzaklanmış mayının patlaması sonucu şehit olan Hakkari Dağ ve Komando Tugayı mensubu 6 aylık asker Servet Aktaş için, Çarşamba günü ikindi namazından sonra doğum yeri olan Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir tören düzenlendi.

Törene; şehidin ailesi, Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaaeddin Örsal, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, 2. Ordu Hareket Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Yaşar Bal ile askeri erkan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ile birlikte kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

Bir grup da üzerinde Malatya Kerkük Kardeşlik Derneği etiketi de bulunan "Irak Türkmen Cephesi MKKD" yazılı bir pankartla cenaze törenine katıldı.

6 kardeşin üçüncüsü ve üniversite terk olduğu öğrenilen şehit Piyade Komando Çavuş Servet Aktaş'ın özgeçmişinin okunması ve yapılan konuşmadan sonra Malatya İl Müftüsü Bekir Gerek, cenaze namazını kıldırdı.

Namazdan sonra şehit cenazesi ilçe merkezinde omuzlarda taşınırken, vatandaşlar sık sık terör örgütü PKK aleyhinde slogan attı. Cenaze töreninde "Mehmetçik yan gelip yatmıyor, can verip yatıyor" pankartı dikkat çekti.

Şehit askerin cenazesi, daha sonra doğum yeri ve ailesinin yaşadığı yer olan Şişman Köyü'ne götürülerek, Köy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

"GÜCÜ BİZE MİLLETİMİZ VERİYOR.."
2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, cenaze töreni sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, "Ordumun bir mensubunu, silah arkadaşımı kaybettim. Biz bu mücadeleyi sonuna kadar götüreceğiz. Bu konuda aldığımız gücü, bize milletimiz veriyor. Biraz önce hayatının en büyük acısını yaşayan baba, o acıyı yaşarken, 'Vatan sağolsun' diyor. Bu, bizim omuzlarımıza korkunç bir yük veriyor. Ama aynı zamanda da güç veriyor. Örgüt bunu görsün. Örgütün sonu yok. Bakın son 2 gün içerisinde Van'da 3 tane terörist, Siirt bölgesinde 7 tane terörist, dün gece de Hakkari'de 1 terörist etkisiz hale getirildi. Bu aynen bu şekilde devam edecektir. Kimse hayal kurmasın. Bu işi sonuna kadar götüreceğiz" dedi.

Ordu Komutanı, bir gazetecinin Kuzey Irak'a operasyon yapılması konusundaki görüşünün ne olduğu ile ilgili sorusuna ise yanıt vermedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız