SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Can Yakan Ayrıntı...

A- A+ PAYLAŞ
 
PKK'lıların Çukurca'da gerçekleştiği son yılların en büyük saldırısını, Kuzey Irak'tan sızan 300-400 kişilik grup gerçekleştirdi. Bölgedeki 8 hedefe roketatar ve havanlarla yapılan saldırıda 24 asker şehit oldu. Uzmanlar, istihbarat raporlarına göre, saldırının adeta "geliyorum" dediğini anlattı.
 
Radikal gazetesinden Mustafa Gökkılıç'ın haberine göre PKK'lıların 24 askeri şehit edip 18 askeri yaraladığı son yılların en büyük saldırısı şöyle gerçekleşti: Zap, Hakurk ve Metina kampından gelen PKK’lılar el bombası, havan topu ve roketatarla saat 01.00 sularında 8 noktaya aynı anda saldırı düzenledi. Saldırıda Çukurca Jandarma Tabur Komutanlığı, 20. Sınır Jandarma Tugay Komutanlığı, Çukurca İlçe Jandarma Karakolu, Jandarma Asayiş Bölük Komutanlığı, Gazitepe Jandarma Sınır Bölük Komutanlığı, Barakandi Tepe ve Keklikkaya sınır tepelerinde konuşlu 2. Motorize Piyade Bölük Komutanlığı ile Çukurca Emniyet Müdürlüğü hedef alındı.
 
Güvenlik güçlerinden alınan bilgiye göre, saldırı talimatını örgütün askeri kanat sorumlusu Suriye kökenli Fehman Hüseyin verdi. Talimatın ardından 300-400 arasında olduğu tahmin edilen teröristler farklı kollardan Çukurca’ya bağlı askeri üslere ve ilçe merkezine saldırdı. Keklikkaya’da 21 şehit En büyük kayıp 46 personeli bulunan Keklikkaya Üs Bölgesi’nde verildi. 21 asker şehit oldu, 14 asker yaralandı. Şehit olan Jandarma Üsteğmen Murat Bek’in odasına kadar girildiği iddia edildi. Bir diğer iddiaya göre PJAK’ın İran’daki birlikleri Karayılan tarafından bölgeye sevk edildi.
 
Çukurca merkezdeki kolluk binaları da hedef alındı. Gece yarısı Çukurca’nın Kaletepe vadisinin sağ ve sol noktalarından ilçe merkezine sızan PKK’lılar Asayiştepe ve emniyet birimlerini hedef aldı. 8 saat süren çatışmada bazı erlerin mermileri bitti.
 
PKK’lıların ilçe emniyet müdürlüğü ve polis lojmanlarına 20’ye yakın roket attığı belirlendi. Saldırı sırasında hamile bir polis eşinin bebeğini düşürdüğü de açıklandı.
 
"Saldırı 'geliyorum' dedi" İstihbarat uzmanları saldırının adeta “Geliyorum” dediğini ifade ediyor. Eylül ayı içerisinde gelen raporlarda; PKK’lıların Çukurça İlçesi Yapraklı Köyü’nden, Cevizli ve Çeltik köyleri istikametine mühimmat dolu çuvallar götürdükleri bilgisi bölgedeki tüm güvenlik birimlerine iletildi.
 
Sınır ötesinde sıcak takip Çukurca’daki saldırının ardından sınırı geçen birlikler sıcak takibe başladı. Diyarbakır’dan savaş uçakları Kandil, Hınere, Zap ve Hakurk kamplarını bombalarken, karadan da Kuzey Irak’a girildiği belirtildi. PKK’lılarla sıcak temas sağlanırken, yoğun çatışmalar yaşandı. Sınır ötesinde sıcak takip sürerken PKK akşam saatlerinde de Siirt’in Baykan ilçesinde devriye görevi yapan zırhlı polis aracına roketatarlı, köy korucularının nöbet kulübesine ise silahlı saldırı düzenledi. Her iki saldırıda da ölen ya da yaralanan olmadı. Saldırıların ardından operasyonlar yoğunlaştırıldı.
 
PKK’lıların saldırdığı noktalar Çukurca Jandarma Tabur Komutanlığı Çukurca İlçe Jandarma Karakolu 20’inci Sınır Jandarma Tugay Komutanlığı Gazitepe Jandarma Sınır Komutanlığı Barkandi ve Keklikkaya sınır tepeleri 2. Motorize Bölük Komutanlığı Çukurca emniyet birimleri Çukurca emniyet lojmanları 7 bine yakın şehit verildi PKK saldırılarında 1984’ten beri resmi verilere göre 7 bine yakın güvenlik mensubu şehit oldu. En çok şehit verilen yıl 1994. 1992 yılında artmaya başlayan terör eylemleri nedeniyle 1992’de 629, 1993’te 715 ve 1994’te de 1145 şehit verildi. 1999 yılında Abdullah Öcalan’ın yakalanmasının ardından 2000 ile 2004 yılları arasında önemli bir gerileme oldu. 2004 yılından sonra tekrar artmaya başlayan terör eylemleri sonucunda 2005 yılında 105 şehit verildi. Açılımın başladığı 2009 yılında Jandarma Genel Komutanlığı’nın verilerine göre 62 şehit verildi. 2010 yılında ise sayı tekrar arttı ve 94 oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız