SON DAKİKA
SON DEPREMLER

‘Çanakkale Destanı’ Konferansı

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:58:04
‘Çanakkale Destanı’ Konferansı
A- A+ PAYLAŞ

 Tarihçi-Yazar Talha Uğurluer, “Çanakkale, bizlerin en aciz zamanda bile inancımızla birlik içinde hareket ettiğimizde dünyalara meydan okuyabileceğimizin aynı zamanda önemli bir göstergesidir” dedi.

Malatya İnönü Üniversitesi (İÜ) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın birlikte yürüttüğü ‘Geleceğimizin Aydınlık Yüzleri Projesi’ kapsamında düzenlenen ‘Çanakkale Destanı’ başlıklı konferansta Tarihçi-Yazar Talha Uğurluer konuştu.

İÜ Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan konferansa; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Türköz, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Geleceğimizin Aydınlık Yüzleri Projesi Koordinatörü Prof. Dr. Celal Çakan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Celal Çakan, Geleceğimizin Aydınlık Yüzleri Projesi ve bu proje kapsamında yaptıkları sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra konferansını vermek üzere kürsüye davet edilen Tarihçi-Yazar Talha Uğurluer Çanakkale Destanı’nı anlattı.

Çanakkale’nin aslında tek başına bir savaş olmadığını, büyük bir savaşın sadece bir cephesi olduğunu belirten Talha Uğurluer, “Çanakkale’de o kadar önemli şeyler olmuş ve dünyanın en büyük güçlerinin en sinsi planlarına karşı o kadar büyük bir başarı kazanılmış ki, bir cephe bile çok büyük bir savaş kadar önemli hâle gelmiştir. Bir defa Osmanlı’yı her şeyi ile yok etmeyi hedeflemiş olan bu Avrupalı güruh, ilk kez bu kadar ittifak içinde ve ilk kez bu kadar güçlü bir şekilde saldırıya geçmişlerdir. Hem de doğrudan İstanbul’u hedefleyerek. Çanakkale, aslında bizlere düşmanın sinsi yüzünü tüm çıplaklığı ile gösteren çok önemli bir hakikattir. Çanakkale, bizlerin en aciz zamanda bile inancımızla birlik içinde hareket ettiğimizde dünyalara meydan okuyabileceğimizin aynı zamanda önemli bir göstergesidir. Çanakkale bizi güçlü yapan değerlerin ne olduğunu anlamamızı sağlayan yanılmaz bir ölçüdür” dedi.

Çanakkale’nin yılın sadece belli bir gününde anılmasını ve tüm etkinliklerin aynı güne sığdırılmaya çalışılmasını tenkit eden Uğurluer, 1915’te başlayıp 1916 yılında sona eren Çanakkale Savaşlarının bir yıl sürdüğüne dikkat çekti. En son 20 yaşın altında çocuk sayılabilecek yaşlardan gönüllü askerlerin savaştığı Çanakkale’de 253 bin şehidin verildiğini ve metrekareye 6 bin kurşunun düştüğünü hatırlatan Uğurluer, konferansında Çanakkale Destanı’nı farklı yönlerden, dönemin çarpıcı hadiseleri ve hatıraları ışığında, resimler ve haritalar eşliğinde dinleyenlere anlattı.

Zaman zaman duygusal anların da yaşandığı konferansın sonunda Tarihçi-Yazar Talha Uğurluer’e Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum tarafından plaket verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız