SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çanakkale Destansı Mücadele..'

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:59:22
'Çanakkale Destansı Mücadele..'
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Bayram Akdemir, “18 Mart Çanakkale Zaferini anma günü Türk Milletinin, 1915’deki Çanakkale Savaşı’nda kendisini tarihe gömmeyi azmeden Müttefiklere karşı destansı ölüm kalım mücadelesini genç nesillere anlatma günüdür” dedi. 

18 Mart Şehitler Günü nedeniyle basın açıklaması yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Bayram Akdemir, "18 Mart Çanakkale zaferini anma günü, vatanımızın bağımsızlığı, Devletimizin ve Milletimizin bekası, milli birlik ve bütünlüğümüzün korunmasında canlarını feda ederek bizlere bu güzel vatanı ve Cumhuriyeti emanet eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizin bize armağanı olan Çanakkale Zaferinin 98. yılını kutlayacağız" dedi.

Akdemir, bu mutlu günde vatan toprağı için şehit olan tüm şehitlere ve hakkın rahmetine kavuşan gazilere rahmet, sağ olan gazilerimize sağlıklı günler dileyerek, "Dört yıl süren cihan harbinde, Türk ulusunun gözü ve kulağı, kavrulan ve üzerinde ot bitmeyen bu topraklardaydı. Burada savaşan her asker kendisini önce yurduna, sonra cephede bir tahin ekmeğini siperde paylaştığı arkadaşına adamıştı. Ölen, adeta yaşayanın bir parçasıydı. Çanakkale Savaşının çetin geçen bombardımanlarında bir anlık duraklamada yaralılar geriye gidiyor, ağır yaralılar sedyelerle taşınıyordu. Bunlar, acaba sağlığıma kavuşup cepheye geri dönebilir miyim, diyorlardı. Atalarımız Türk’üyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sünnisiyle Çanakkale’de bu vatan parçasının her karış toprağında ölümü hiçe sayarak, kanlarını akıtarak, canlarını veren atalarımız, Çanakkale Savaşlarını tarihe altın harflerle yazdırıp, zafer kazanarak bu cennet vatanı bize emanet etmişlerdi” dedi.

“GENÇ NESİLLERE ANLATILMA GÜNÜDÜR”

Çanakkale Savaşının genç nesillere iyi anlatılması gerektiğini ifade eden Aldemir, “Bizlerde üzerinde yaşadığımız bu cennet vatanımızda genç nesillere bu anma gününü şöyle anlatmalıyız, 18 Mart Çanakkale Zaferi, Bu topraklar için toprağa Şehit düşenlerin günüdür.

18 Mart,bu tarih için bir namus ve Türklük tarihini yazanların günüdür. 18 Mart Cennet kadar güzel yurdumuz, yurdumuzun istiklali ve bir tarih için canlarını verenlerin gününüdür. 18 Mart Çanakkale Savaşı, top ve mermi ateşi altında hayatta kalmanın, yürekle akıl direncinin nasıl bir güce maneviyata dönüştüğünü bilmeyen topluma anlatma günüdür. 18 Mart, bu vatan toprakları için, Çanakkale’ye yeni evlendiği kocasını gönderen gelini, tek oğlunun sırtını sıvazlayıp, gözyaşlarını içine akıtan anayı, bir daha geri gelmeyeceğini bildiği halde evladının gözünün içine bakarak “Allah’a Emanet Ol” diyen babanın günüdür. 18 Mart, ecdadımızın tarih boyunca evlatlarını vatan hizmetine yolcu ederken,” Oğlum Haydi Git, Ya Şehit Ol, Ya Gazi “diyerek uğurladığı gündür. 18 Mart Çanakkale zaferini anma günü Türk Milletinin, 1915’deki Çanakkale Savaşı’nda kendisini tarihe gömmeyi azmeden Müttefiklere karşı destansı ölüm kalım mücadelesini genç nesillere anlatma günüdür” şeklinde konuştu.

SERGİ VE TİYATRO

Şehitler Günü nedeniyle bazı etkinliklerde düzenleyeceklerini açıklayan Aldemir, bu kapsam da 18 Mart 2013 tarih Pazartesi günü AVM Parkta Çanakkale Fotoğraf Sergisi açacaklarını, 19 Mart 2013 Salı günü saat 19.00 da Malatya Kültür Merkezinde Çanakkale’de Halil Amca adlı tiyatro oyununu sahneleyeceklerini belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız