SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çanakkale Gezisi Yaptılar

0
Güncellendi - 2017-04-08 02:53:42
Çanakkale Gezisi Yaptılar
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından Çanakkale’ye gönderilen öğrenciler ve belediye personeli, Malatya’ya döndü. Geziye katılanlar, başta Çanakkale Şehitliği’ni ve ardından da Çanakkale’nin tarihi yerlerini gezdi.

Battalgazi Belediyesi tarafından Battalgazi ilçesinde bulunan okullardaki başarılı öğrenciler ile birlikte bazı belediye personeli Çanakkale’ye gönderildi. Çanakkale Şehitliği’ni ve Çanakkale’de tarihi mekanları gezen öğrenciler ve belediye personeli, Çanakkale’den dönerken, gezinin son derece verimli olduğunu belirttiler. Gezi kapsamında Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaret eden Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmet Sarıgül, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın selamını ileterek, kayısı ve halı hediye etti.

Gezi ile ilgili değerlendirmede bulunan Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmet Sarıgül, “Bu geziyi bize düzenleyen Battalgazi Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyoruz. Bu gezimizde Çanakkale’nin neden geçilmez olduğunu, Çanakkale’nin neden önemli olduğunu öğrencilerimize anlatmaya çalıştık. Hep birlikte o ruhu tekrar yaşadık. Çanakkale’de yatan şehitlerimizin mezarlarını ziyaret ettik. Seyit Onbaşı’nın dediği gibi “Bu vatan için birilerinin bir şeyler yapması lazım.” Bizlerde bu vatan için elimizden gelenleri yapmaya çalışacağız. Öğrencilerimize tarihimizi doğru anlatabilmek için bu geziyi düzenledik. Ben katılan öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

20 Mayıs Vakfı Turgut Özal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ahsen Yıldız ise, Çanakkale gezisinin önemine dikkat çekerek, “Çanakkale’ye geldik. Manevi değeri çok yüksek olan bir gezi düzenledik. Manevi değeri çok yüksek olan bir yer Çanakkale ve Gelibolu. Buranın tarihi hakkında çok güzel bilgiler edindik. Çok verimli bir gezi oldu. Bu olanakları bize sağladığı için Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Malatya Lisesi öğrencilerinden Fikret Bozbay’da, “Bizim için çok güzel bir geziydi. Maneviyatı yüksek bir şehre geldik. Orada yatan şehitlerimizin mezarlarını ziyaret ettik. Çok güzel bir geziydi. Battalgazi Belediyesine çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Malatya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Cesur Gökalp ise, Çanakkale Destanı’nın nasıl yazıldığını öğrendiklerini belirterek, “Battalgazi Belediyesi’nin sağladığı olanakla Çanakkale’yi gezdik. Oranın tarihini öğrendik. Orada yaşanan muharebelerde nasıl destan yazıldığını öğrendik. Bundan dolayı Battalgazi Belediyesine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Demet Arı isimli Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi de, “Tarihi kentler arasında bulunan Çanakkale’yi görüp ziyaret etmemize vesile olan Battalgazi Belediyemize öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Çanakkale gezimiz çok iyi oldu. Tarihi kentimizi görmüş olduk. Anlatılmayla belki de bu kadar iyi anlayamayacaktık. Gelip buraları görmek bizim tarihimizi anlamamıza çok daha yardımcı oldu. Bizlerin buraya gelmemize vesile olan Battalgazi Belediyemize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Hanımınçiftliği Fatih Ortaokulu Müdürü Alparslan Özdemir’de, gezinin önemine dikkat çekerek, “Battalgazi Belediyemizin yaptığı bu program bizleri çok heyecanlandırdı. Battalgazi’de bulunan 45 lisemizden öğrenciler getirdik. Öğrencilerimiz okullarında en iyilerdendi. Bu manevi duyguyu çok rahat iletebileceğimiz öğrencilerdi. Bu gezide çocuklarımız çok heyecanlandılar. Rehberlerimiz de bizlere burada yaşanılan kahramanlıkları çok güzel anlattılar. Alanda yaşanan mücadeleyi sanki yaşamış gibi olduk. Bu organizasyondan dolayı Battalgazi Belediyemize minnettarız. İnşallah başka organizasyonlarda da Battalgazi Belediyemiz öncülük eder. Başkanımıza buradan teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız