SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çanakkale Günlükleri'yle Ağlattılar

0
Güncellendi - 2017-03-23 01:51:17
'Çanakkale Günlükleri'yle Ağlattılar
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki Belediye Tiyatrosu, 102 yıl önce Çanakkale’de işgal güçlerine karşı büyük bir destan yazan kahraman atalarımızın, savaş sırasında tuttukları günlükleri sokak tiyatrosuyla anlattılar.

Özgürlük ve bağımsızlık ruhuyla vatan topraklarını müdafaa eden dedelerimizin kaleminden çıkan günlükler ve okunan şiirleri vatandaşlar gözyaşlarıyla dinlediler.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın talimatıyla kurulduktan sonra toplumsal mesajlar içeren sanatsal etkinlikler düzenlemeye devam eden Yeşilyurt Belediye Tiyatrosu oyuncuları, 18 Mart Şehitler Haftası münasebetiyle 102 nci yıl önce Çanakkale’de yazılan büyük destanı Malatya sokaklarına taşıdılar.

SOKAK TİYATROSU BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Yeşilyurt Kent Konseyi tarafından organizasyonu yapıldıktan sonra Yeşilyurt Belediye Tiyatrosu tarafından Malatya Park AVM önündeki alanda gerçekleşen Çanakkale Şehitlerini anma programında, vatan topraklarının korunması için büyük bir kahramanlık destanı yazan atalarımızın, savaş sırasında yaşadıkları, tuttukları günlükler ve tarihe not olarak geçen kahramanlarını sokak tiyatrosuyla anlattılar.

VATANDAŞLAR GÖZYAŞLARINA HÂKİM OLAMADI

Uzun süren hazırlıklar sonucunda sahnelenen sokak tiyatrosunu izleyen Malatyalılar gözyaşlarına hakim olamadılar. Etkinlik sırasında temsili Çanakkale şehitlerini oynayan oyuncular izleyenlere ekmek ve su dağıtarak “ yoksulluk ve sefaletin hüküm sürdüğü bir dönemde bir lokma ekmek bir yudum suyla feda ederek kanımızı vermedik bu toprakları. Unutmayın şehitler ölmez vatan bölünmez" dediler.

Kınalı Ali ve Seyid Onbaşı başta olmak üzere Çanakkale’de yazılan destanın mimarlarının o dönem içinde bulundukları şartlar ve yaşanan olayların anlatıldığı etkinlik duygusal bir atmosfer oluşturdu.

Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, 1915 Yılında Çanakkale’de vatan topraklarının muhafaza edilmesi, korunması ve yurda düşman askerlerinin girmemesi için büyük bir destan yazan Mehmetçiklerin yaşadıklarını ve yazdıkları günlükleri sokak tiyatrosuyla anlatıldığını söyledi.

ÇOBANOĞLU, “AMACIMIZ; ŞANLI DESTANI DAHA GENİŞ KESİMLERE ANLATMAK”

Yeşilyurt Belediye Tiyatrosunu sergilenen oyundan ötürü tebrik ederek kutlayan Çobanoğlu, “ Amacımız; Çanakkale haftasında sanatın o muhteşem dilini kullanarak tarihimizi hatırlatmak, o günkü zor şartlara rağmen verilen onurlu mücadeleyi, vatan sevgisini ve bir milletin manevi gücünü sokak tiyatrosuyla anlatmak istedik. Geçtiğimiz günlerde sahnelenen “Cepheye Koşanlar” oyunumuzdan sonra bu kez de 102 nci yıl önce yaşananları sokaklara taşıdık.  1915 yılında ülkenin yokluk içinde olmasına aldırış etmeden vatansever duygularıyla büyük bir destan yazan ecdadımızın direnişini ve örnek mücadelesini sokak tiyatrosu vasıtasıyla vatandaşlarımıza ulaştırmak istedik. Genç tiyatrocularımız uzun süren hazırlık döneminden sonra oldukça başarılı bir şekilde atalarımızın yaşadıklarını ve kaleme aldıkları günlükleri kent sakinlerine anlattılar. Etkinliğimizi takip eden vatandaşlarımız gözyaşlarına hâkim olamadılar, bizlerde aynı duygular içerisindeyiz. Toplumsal mesajlar içeren sanatsal faaliyetlerimize ara vermeden devam edeceğiz. Bize bu imkânı sağlayan Yeşilyurt Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat ile Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde sanatsal faaliyetler düzenleyen Tiyatro ekibindeki genç tiyatrocularımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ETKİNLİĞİ..

Bu arada Malatya Büyükşehir Belediyesi 2017 Yılı Kültür Takvimi çerçevesinde, “Çanakkale’den 15 Temmuz’a Ağıtlar ve Şiirler” konulu bir dinleti programı düzenleyecek.

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre; Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezleri (MABESEM) tarafından düzenlenecek olan dinleti programının Genel Sanat Yönetmenliğini Coşkun Karaağaç, Yönetmenliğini Burak Gün, Müzikal Düzenlemesini ise Doğukan Dursun yapıyor.

24 Mart Cuma günü saat 20.00’de Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Salonu’nda düzenlenecek olan dinleti programına bütün Malatyalıların davetli olduğu bildirildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız