SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Çanakkale Menüsü' İkramı

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:12:34
'Çanakkale Menüsü' İkramı
A- A+ PAYLAŞ

“18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma” günü dolayısıyla Malatya’da vatandaşlara “Çanakkale Menüsü” ikram edildi. 

Soykan Parkı alanında düzenlenen ve yoğun bir ilgi gören programa, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin başkanları ve gençlik temsilcileri de katıldı.

Programda konuşan AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, 100 yıl önce bugünün huzurunun temellerinin atıldığını söyleyerek, Çanakkale, Sakarya ve Anadolu’nun dört bir yanında verilen şehitlerin bu ülkede huzurlu bir yaşam için canlarını verdiklerini söyledi.

Kahtalı, “Bugün ülkemizde birlik ve beraberliğimizi farklı renklerde, farklı kavimlerde, farklı dillerdeki kardeşlerimizle el ele vererek bunu zenginlik bilerek ve birbirimizi ötekileştirmeden yaşamımızı sürdürme gayreti içinde olmamız gerekiyor” dedi.

Yurdun dört bir yanından gelerek Çanakkale’de şehit olmuş bütün şehitleri minnetle andıklarını ve bugünleri bizlere hazırladıkları için onlara borçlu olduğumuzu ifade eden Kâhtalı, “ Programı düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a, Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım’a ve çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından vatandaşlara Çanakkale Menüsü olan üzüm hoşafı ve ekmek ikram edilirken aynı zamanda Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiiri de vatandaşlara dağıtıldı.

ÖĞRENCİLERİN İKRAMI..

Bu arada Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında öğrenciler tarafından vatandaşlara yulaf ekmeği ile üzüm hoşafı ikramı yapıldı.

 

Merkez Derme İlkokulu 4-B sınıfı öğrencileri tarafından PTT önünde Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 00. Yıldönümü kapsamında bir etkinlik yapıldı. Etkinlik öncesinde konuşan sınıf öğretmeni Mehmet Emin Karakayış, “Çanakkale Savaşı yalnız bizsim tarihimizin değil, yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarındandır” dedi.

Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şarkı ve türkülerin söylenmesi esnasında küçük gösterilerin de sunumu gerçekleştirildi.

 Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlik sonunda Çanakkale Savaşı’nın son yemeği olan üzüm hoşafı ile yulaf ekmeği ikramı yapıldı. Öğrenci velilerinin tezgahta doldurduğu üzüm hoşafı ve yulaf ekmeğini öğrenciler  cadde üzerinde gelip geçen vatandaşlara ikram ettiler.

Etkinlik, yaşlı bir vatandaşın isteği üzerine yapılan dua ile sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız