SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çanakkale Müzesi Açıldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:54:24
Çanakkale Müzesi Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

Müze Koordinatörü Cengiz Yürükaslan, Çanakkale’nin hiçbir zaman unutulmaması gereken bir Türkiye tarihi olduğunu belirterek, müzede bine yakın malzeme ile Çanakkale’de yatan Malatyalı şehitlerin olduğunu söyledi. 

Dünya savaş tarihinin en önemli zaferlerinden birisi olan ve tarihin akışını değiştiren Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı dolayısıyla Türkiye genelinde çeşitli etkinlikler düzenlenirken, 05-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 4. Malatya Anadolu Kitap Fuarı’nın Tema’sı ‘Çanakkale’nin 100. Yılı Anısına’ olarak belirlendi.

Türkiye’nin önemli fuarlarından birisi olan Malatya Anadolu Kitap Fuarı’nda bu yıl ‘Çanakkale Tema’sının yanı sıra, ‘Çanakkale 100. Yıl Müzesi’ açıldı. Açılan müze sayesinde Çanakkale savaşlarında kullanılan malzemeler, Malatyalı şehitler ile daha birçok bilgi, doküman ve materyaller Malatyalılar’ın ziyaretine sunuldu.

Açılan müze ile ilgili bilgiler veren Çanakkale 100. Yıl Müzesi Koordinatörü Cengiz Yürükaslan, Çanakkale’nin unutmamamız gereken bir Türkiye tarihi olduğunu belirterek, herkesin bu tarihi bilmesi gerektiğini söyledi. Çanakkale’ye gelemeyen ve bu önemli tarihi göremeyenler için açılan müzenin önemli bir fırsat olduğunu kaydeden Yürükaslan özetle şu bilgileri verdi:

“Bu sene Çanakkale Zaferinin 100. Yıldönümünü kutladık. Bu destanı tüm Türkiye sathında hem anlatmak, hem de Çanakkale’ye gelemeyen özellikle öğrenci kitlelerine ulaştırmak için gezici müzeler tahsis edildi. Bu müzeler içerisinde en büyüğü olan 100. Yıl Müzesi, 4. Malatya Anadolu Kitap Fuarı’nın onur konuğu olarak Malatya’ya geldi. Çanakkale Valiliğimiz ile Gaziler Vakfı’nın bünyesinde bulunan müze, Malatya halkına, öğrencilerine Çanakkale’yi, Çanakkale ruhunun ne olduğunu anlatmak için 10 gün müddetle Malatya’da kalacak” dedi.

14 Mayıs tarihine kadar Malatya’da kalacak olan müzede bine yakın malzeme ve Çanakkale’de şehit olan Malatyalıların bulunduğunu söyleyen Yürükaslan, “Müzemizde çok önemli masalarımız var. Çanakkale tarihinin bile çok az bahsettiği, çok önemli masalar getirdik. Çanakkale’de yatan Malatyalı şehitlerden bir grup, bir demet getirdik. Malatya’nın Çanakkale’de yatmakta olan 141 şehidi var. Müze çok önemli bir işlevi yerine getiriyor. Çanakkale’yi görme imkanı olmayanlara çok önemli misyon üstlenmiş vaziyette. Dün ilk gün olmasına rağmen Kitap Fuarı’nın en yoğun standı oldu. Çanakkale hiçbir zaman unutmamamız gereken bir Türkiye tarihi. Çanakkale’nin siyaseti, dini, ırkı yok. Özellikle bu müze tüm Türkiye genelinde her dolaştığı yerde çok büyük ses getirdi. Çok büyük ilgi ve alaka ile karşılandı” şeklinde sözlerini tamamladı.

Metrekareye 6 bin merminin düştüğü Çanakkale savaşları ile ilgili açılan ‘Çanakkale 100. Yıl Müzesi’ içerisinde bulunduğu 4. Malatya Anadolu Kitap Fuarı ile birlikte ziyaretçilerini bekliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız