SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çanakkale Ruhu İle Koruyacağız"

0
Güncellendi - 2016-03-23 20:53:41
A- A+ PAYLAŞ

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferinin 101.Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen Bir Hilal Uğruna Ya Rab "Mekteb-i Sultaniye” adlı tiyatro oyunu izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği oyun ile tarih adeta yeniden canlandırıldı.

Yeşilyurt Belediyesi, Önce Vatan Şehit Aileleri Derneği, Emniyet Teşkilatı Şehit Aileleri Vakfı ve (HİMYAÇDER) Himaye'ye Muhtaç Yaşlılar, Çocuklar ve Kadınlar Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneğinin ortaklaşa tertip ettikleri tiyatro oyunu Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonunda sahnelendi.

Çanakkale Zaferi’nin 101. yılı dolayısıyla organize edilen "Mekteb-i Sultaniye” adlı tiyatro oyunu Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Serdar Sevgili,Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Belediye Başkan Yardımcılar, Önce Vatan Şehit Aileleri Derneği, Emniyet Teşkilatı Şehit Aileleri Vakfı ve HİMYAÇDER'in Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş tarafından izlendi.

Bayram Akdemir'in yazıp, İzzet Akpulat Sanat Merkezi tiyatro grubu oyuncuları tarafından sahnelenen tek perdelik oyunda 1915 yılında ülkenin içinde bulunduğu savaş ortamında eğitime ara vererek vatan müdafaası için gönüllü olarak cepheye giden Mekteb-i Sultaniye öğrencilerinin kahramanlıkları ve zor şartlar altında kazanılan Çanakkale Zaferi anlatıldı. Duygu dolu anların yaşandığı oyunun final bölümünde  tiyatro oyuncularının Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Sevgili ve İlçe Kaymakamı Babahanoğlu'na Türk Bayrağını teslim etmeleri büyük alkış aldı. Oyun sonunda ayakta alkışlanan tiyatro oyuncularını kutlayarak tebrik eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise yaptığı konuşmada Çanakkale zaferini etkileyici bir şekilde anlatan tiyatro ekibini kutladı.

POLAT  "ÜLKEMİZİ ÇANAKKALE RUHU İLE KORUYACAĞIZ"

Polat konuşmasında "Çanakkale, destan olmanın yanı sıra istikbalimiz için de bir yol haritası olmalıdır. Nifak tohumlarının içimizde yeşermemesi, ancak Çanakkale’deki birlik ve beraberlik ruhuyla mümkün olacaktır. Çanakkale Zaferi, vatanın bağımsızlığı ve özgürlüğü söz konusu olduğunda aziz milletimizin neleri başardığının göstergesidir. Çanakkale geçilmezdi bundan sonrada geçilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Çanakkale Zaferi, nesilden nesile aktarılmalı; istiklal uğruna verilen mücadele unutturulmamalıdır. Ülkemizi bölmek ve parçalamak için hain plan yapanlara, terör örgütlerine ve onların tüm işbirlikçilerine karşı "Çanakkale Ruhu" ile karşı koyacağız. Tüm zorluklara ve kısıtlı imkanlara rağmen ortak vatan sevdasıyla düşmana karşı topyekun karşı koyan dedelerimizin ve atalarımızın o dönem yaşadıklarını sanatın o güçlü diliyle bizlere anlatan tiyatrocu kardeşlerimizi kutluyorum. Bizi bu özel günde yalnız bırakmayan tüm hemşerilerimize ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Önce Vatan Şehit Aileleri Derneği, Emniyet Teşkilatı Şehit Aileleri Vakfı ve HİMYAÇDER Yönetim Kurulu Üyeleri sanatsal faaliyetlere verdiği destek nedeniyle Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'a tablo ve plaket takdim etti.

Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Serdar Sevgili,Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ile protokol üyeleri de oyunun yazarı Bayram Akdemir ve tiyatrocuları tebrik ettiler.

Bülten

d

d2d4

d3

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız