SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çanakkale Ruhunu Canlandırdılar

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:16:48
Çanakkale Ruhunu Canlandırdılar
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi Şahnahan Yeşil Konak öğrencileri, Çanakkale Zaferinin 100. yılı anısına çeşitli etkinlikler düzenledi. 

Şahnahan Yeşil Konak Öğrencileri tarafından Suluköy Kahramanlar İlkokulu Salonunda gerçekleştirilen program Kuran-ı Kerim Tilavetinin okunmasıyla başladı. Sinevizyon gösterisi, Çanakkale şiirlerinin okunması, "Çanakkale Destanı" isimli tiyatro oyununun canlandırılması ve “Çanakkale'ye Mektup” yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerin takdim edilmesiyle son buldu. Programda duygu dolu anlar yaşatan öğrenciler katılımcılardan büyük beğeni aldı.

Çanakkale Programının açılış konuşmasını yapan Başkan Polat, "1915 yılında askeri olarak Çanakkale’yi geçemeyen batılı güçlerin manevi olarak ülkeyi yıkmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

İslam’a, geleneklere ve vatan sevgisine sıkı sıkıya bağlı bir toplum olduklarını ifade eden Başkan Polat, “ Tarihimizin çok önemli dönüm noktalarından bir tanesi Çanakkale Zaferimizi anmak için Şahnahan Mahallemizde bir araya geldik. Atalarımız, Dedelerimiz o zor ve çetin savaş dönemlerinde“ Çanakkale Geçilmez” dediler. Batılı güçler Çanakkale’yi askeri güçleriyle geçemeyince “Biz bu toplumu çürütürsek, içerden yıkarsak, asli değerlerinden uzaklaştırırsak bu toplumu içeriden yıkarız” diyerek bizimle ilgili kültür emperyalizmine girdiler. Bizler Çanakkale’nin manevi olarak geçilmesine müsaade etmeyeceğiz. Bize batı anlayışını ve kültürünü empoze etmek için televizyonlarıyla, programlarıyla bunu ortaya koydular, ama bu millet bunlara dur diyerek “Biz İslam’a, özümüze, geleneklerimize, vatan sevgisine, millet sevgisine sahibiz” dediler. Bu toplum Çanakkale’nin geçilmesine müsaade etmedi, bundan sonrada asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Başkan Hacı Uğur Polat, konuşmasının son bölümünde çocukların en iyi şartlarda yetişmesi için tüm imkânları seferber ettiklerini belirtirken, “Bu çocuklar bizim her şeyimizdir, bizlerde bu çocuklarımızın yetişmesi için elimizden geleninin en iyisini yapmak için çaba harcıyoruz. Şahnahan’ın ve Suluköy'ün şu davranışı ve duruşu kendilerinin bunu çok iyi anladığını ortaya koyuyor. Muhtarlarımız başta olmak üzere öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve tüm kardeşlerimi canı gönülden kutluyorum” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sadun Kılıç ise yaptığı konuşmada, Yeşilyurt Belediyesi tarafından kapanan Belde Belediyelerinin “Yeşil Konak” olarak hizmete başlamasını eğitime büyük bir katkı ve örnek bir çalışma olarak nitelendirerek, Başkan Hacı Uğur Polat’a teşekkür etti.

Programa Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları Haydar Şahin ve Mehmet Çınar, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sadun Kılıç, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Bulut, Büyükşehir Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Sosyal Tesisler ve Spor Şube Müdürü Hamza Bozkurt ve çok sayıda vatandaş katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız