SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çanakkale Sergisi Açıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:59:28
Çanakkale Sergisi Açıldı
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya'da Çanakkale Şehitliği ve Anıtı Sergisi düzenlenen törenle açıldı. 
 
Malatya Park AVM'de düzenlenen Çanakkale Şehitliği ve Anıtı Sergisi açılış törenine Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, Müftü Hacı Yusf Gül, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, bazı daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcleri katıldı. Malatya Park AVM adına Malatya Park AVM ortaklarından Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk bir konuşma yaptı. Kavuk, "Çanakkale Savaşı dünya tarihini değiştiren büyük savaşlardan biridir. Onlarca devletin, son teknolojiyle yapılmış silahlarına karşı Anadolu insanı eşi görülmemiş bir mücadele vermiştir. 16-21 Mart tarihleri arasında Çanakkale Şehitliği ve Anıtı sembolik olarak hazırlanarak Ana Fuaye alanında sergileniyor. Allah bu günleri bize bir daha yaşatmasın. Bazen de o duyguları yaşamamız gerekli. O nedenle bu anlamlı sergi açıldı. Başlayan bir tarruzla Çanakkale geçilmez yapılmıştır. Çanakkale'yi geçememişler" dedi. Sergiyi basın mensuplarına değerlendiren Vali Ulvi Saran ise, Çanakkale Savaşı'nda verilen üzüm hoşafını tahta kaşıkla yerken, o günlerde ne şartlarda, ekonomik yoksunlukta savaşın nasıl kazanıldığını bir kez daha düşündüklerini söyledi. 
 
Kent Konseyi, Malatya Park AVM ve Malatya eğitimciler derneği (MEDER) işbirliği ile düzenlenen sergide temsili Şehitlik Anıtı, Çanakkale Şehitliği'nde bulunan temsili bazı mezarlar ile öğrencilerin Çanakkale Savaşı'ndaki Mehmetçikleri gösteren temsili elbise giymeleri dakket çekti. Protokol üyelerine ise, Çanakkale Savaşı'nda verilen üzüm hoşafı tahta kaşıkla ikram edildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız