SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çanakkale Zaferi Mesajları

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:59:57
Çanakkale Zaferi Mesajları
A- A+ PAYLAŞ

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 97. Yılı dolayısı ile siyasiyeler ve sivil toplum kuruluşları mesaj yayınladı.

ÇALIK'IN MESAJI

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, yayınladığı mesajda;

Çanakkale Zaferi, bağımsızlık uğruna canını seve seve feda etmeyi milli bir görev olarak gören aziz şehitlerimizin azminin ve cesaretinin destanıdır. Çanakkale destanını yazan binlerce şehidimiz, “Çanakkale Geçilmez” gerçeğini; en kutsal varlıklarını, canlarını feda ederek tüm dünyaya kanıtlamışlardır. Bağımsızlığımızın, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün ölümsüzleşen abideleri olan şehitlerimiz daima gönüllerde yaşayacak, onların kahramanlıkları asla unutulmayacaktır.

Her yıl büyük bir gururla andığımız bu mübarek günler, Türk milletinin hangi şart altında olursa olsun, hürriyet ve istiklali için neler yapabileceğini en açık bir şekilde göstermiştir. Her şehrimizden, her ailemizden mutlaka Çanakkale’de bıraktığı bir şehit yakını vardır.

Dünya üzerinde bütün bir millete mal olmuş böyle bir destan yoktur. Aziz şehitlerimiz, Türk Milletinin hiçbir şart ve durumda bağımsızlık ve özgürlüğünden asla ödün vermeyeceğini, ülkemizin ve milletimizin sonsuza kadar var olacağını, en yüce makam olan şehitlik

mertebesine ulaşarak tüm dünyaya açık bir şekilde göstermişlerdir. Atalarımız Çanakkale’de 250 bin şehit vermiş ancak ama geride 70 milyon gururlu yürek bırakmışlardır. Bu vesile ile Aziz şehitlerimizi bir kez daha Rahmet ve minnetle anıyor, Türk milletinin aziz hatıralarını asla unutmayacağını bir kez daha vurgulamak istiyorum. Aziz Şehitlerimiz, Ruhunuz Şad Olsun!"

AKIN'IN MESAJI

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Cemal Akın, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 97. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Akın yayınladığı mesajda, “Biz, bu ülkede yaşayan her canı, her insanı aziz biliyoruz. Çanakkale, sırtlarında şehit düşmüş, o meçhul askerler, nasıl omuz omuza bu ülke için, bu millet için mücadele ettiyse. nasıl kardeşçe birbirine inanmış, dayanmışsa bugün biz de birbirimize öyle inanmalı ve bağlanmalıyız. Vatanın her bir köşesinden kopup gelerek düşmanın karşısına dikilen ve 'Çanakkale geçilmez' diyerek canları pahasına bu toprakları savunan şehitlerimizin aziz hatırası, bugün de millet olma şuurumuzu canlı tutan en büyük ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Milletimizin vatanına duyduğu aşk ve sadakat şehitlerimizin aziz hatırasıyla birlikte bu topraklarda yaşamaya devam edecektir. Çanakkale ruhunu, kutlu bir emanet gibi gönüllerimizde gururla taşıyacak, yeni nesillere miras bırakacağız. Vatan topraklarını, yani kutsal emaneti devraldığımız aziz şehitlerimizi minnetle, şükranla yad ediyoruz. Allah onlardan razı olsun, mekanları cennet olsun .” ifadelerini kullandı.

ŞAHİN'İN MESAJI..

AKP Milletvekili Mustafa Şahin'in mesajı şöyle:

"Çanakkale , bağımsızlığımızı milli karakterimizin değişmez parçası olarak bütün Dünya’ya  gösterdiğimiz ve bizden  kat be kat güçlü olan düşmanlarımızı Çanakkale geçilmez! diyerek bozguna uğratıp yazdığımız bir gerçektir.
 
Çanakkale ne bir destan ne de bir efsane O bir gerçek. İsimsiz kahramanların toprağı. Bucak bucak yurdun her köşesinde tek bir amaç uğrunda şehit ve gazi olmak için gelenlerin vatanı. Bağımsızlığı atardamarı sayanların, eşitliğe ,adalete ,özgürlüğe düşkün olan aşıkların cennetidir .Çanakkale  bağımsızlığımızın altın anahtarıdır.
 
Çanakkale bir anahtardın ya sen geleceğin istiklaline açılacak ya da düşmanın kolundan teslim olduracak. Ya özgürlüğü tattıracaktın yurduma ya da karartacaktın Dünyamızı büyük kara bulutlarla.
 
18 Mart günü dayandığında kapıya, yurdun her köşesi doğusu batısı kuzeyi güneyi bir oldu tek yürek tek can tek kılıç koştu Çanakkale’ye. İnsan için en önemli varlığı canıdır ya hani onlar o canı Çanakkale’ nin alacağını bile bile sadece tek düşünce “Vatan Sağ Olsun” diye gittiler. Damarında asil kanı taşıyan hiçbir insan Anadolu’ da kalmadı. Hepsi Çanakkale’ ye , koştular. Üniversiteler boşaldı ev bark boşaldı. Gelibolu Anafartalar  Conkbayırı canlandı. Kurtarıcılarını gördükçe canladı. Toprağını havasını suyunu onlara adadı. Laleler açtı. Uzatıp boynunu kana, çiçekleri hesaplayamadı bile metrekareye kaç mermi düştüğünü. Üzerine düştü tek tek Ali ,Ahmet, Hasan, Mehmet. İsterdi ki laleler düşen bedenlere değil O yiğitlerin sevgili saçlarına takılsın… Karışmasın kokusu kan kokusuna…Mektuplarda dolaşsın.
 
Yarım kaldı nameler söylenememiş sözler yarım kaldı. Duvaklar kalktı sandığa okul bahçeleri boşaldı. Özgürlüğün şiirini okuyacaktı koca vatan bir ağızdan.
 
Kana doymayan topraklarda kağnılar ilerliyordu. Üzerinde yattı mermilerle bebeler yan yana. Anaların güçlü kollarında taşındılar. Yürekleri öyle güçlüydü ki anaların düşman değil onun ecdadı gelse ezilirdi altında bu yüreğin.
 
Daha nice aslan dokundu savaşın kaderine. Nasıl da kaldırdı o topu gövdesiyle Seyit Onbaşı…Başının üstünde taşıdığı inanç Mehmetçiğin inancı topun ağırlığından baskındı.
Düşman bilmiyordu nedenini. Anzak anlamıyordu kimlerle ve neden savaştığını, şaşkındılar. Önce öğrendiler savaşta onurlu olmanın ne olduğunu. İşte Çanakkale böyle yazıldı. O ne bir destan ne bir şiir ne bir öyküydü…O bir inanç o bir gurur o bir haykırış bir çığlıktı…Uçurum kenarında yankılandı büyüdü büyüdü Çanakkale’den Anadolu’ya ordan da tüm Cihan’ a haykırdı.
 
 Milletimizin ezelden beri gelen bağımsızlık tutkusunun destansı sayfalarından birisi olan Çanakkale deniz zaferinin yıldönümünü kutlarken ,bizlere bu gururu yaşatan 250 bin,  Bedr’in aslanları olan şehitlerimizi ve şanlı ecdadımızı da minnet ve saygıyla bir kez daha anıyoruz.^"
TÜFENKÇİ'NİN MESAJI

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi yayınladığı mesajda, " Çanakkale Zaferi, büyük bir kahramanlık destanının yanı sıra, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, içinde bulunduğu şartlar ne olursa olsun, milletimizin, bulunamayacağı fedakarlık, kazanamayacağı başarı olmayacağının da bir kanıtıdır. İşte bu yönüyle Çanakkale Zaferi, milletimize nesilden nesile ilham kaynağı olabilecek, yol gösterebilecek büyük bir öneme ve yere sahiptir. Bu nedenle her yeni yetişen nesil, bu büyük zaferi milletimize yaşatanların ruhunu iyi özümsemeli, vatanımızın bütünlüğü ve bağımsızlığımız söz konusu olduğunda, Çanakkale ruhunu sonsuza dek hissedebilmelidir. Yeni yetişen nesiller bilmeli ki, binlerce genç, ana kuzusu okul diploması yerine şehitlik mertebesine ulaşmayı tercih ettiği için o yıllarda birçok okul mezun verememiştir. Çanakkale Zaferi, bir milletin bütün dünyaya karşı onurunu, şerefini, namusunu ve bağımsızlığını kanının en son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren emsalsiz bir şahlanış destanıdır. Ya istiklal ya ölüm diyen bir millet sadece tarihe altın harflerle yazılan bir zafer elde etmekle kalmamış bu zaferle birlikte geleceğini de kazanmıştır . Bu duygularla, Çanakkale Zaferi’nin 97. yıldönümünü kutluyor; bizlere bu büyük zaferi armağan eden, başta Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarını, bu destanı yazan 250 bin şehidimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla ve rahmetle anıyorum." dedi.

MALATYA EĞİTİM İŞ TEMSİLCİLİĞİ

Malatya Eğitim İş İl Temsilcisi Feyzullah Çelik, yayınladığı mesajda;

"Çanakkale Zaferi ulusumuzun bütün varlığıyla özgürlük ve bağımsızlık uğruna verdiği mücadelenin sembolüdür. Bugün bu zaferin 97. Yılını kutluyoruz. Çanakkale Zaferi; sadece Türkiye tarihi için değil dünya tarihinde de bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin tamamen değiştiği, olayların akışı üzerinde yurttaşların belirleyici ve aktif bir rol oynadığı, kahramanlık ve fedakarlıklarının doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesi olmuştur.

Bugün yaşadığımız topraklar üzerinde özgürce dolaşabiliyorsak, bunu Çanakkale’de verilen ölüm kalım savaşına borçluyuz. Bundan 97 yıl önce; emperyalist güçler, Türkiye üzerinde istedikleri paylaşımı gerçekleştirememiş, geri çekilmek zorunda kalmışlardır.Demokratik, laik, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun temelleri Çanakkale Zaferi ile atılmıştır. Ancak son zamanlarda Çanakkale Zaferinin önemi göz ardı edilmekte, ulus bilincini aşılayan bu kahramanlık destanları kimi güçlerce önemsizleştirilmek istenmektedir. Oysa, Çanakkale Zaferi, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde; milletimizin tek yumruk olduğu, vatanın birlik, bütünlük ve bağımsızlık için ölüme bile gözünü kırpmadan giden kahraman askerlerimizin dünyaya verdiği en güzel derslerden biridir.

Bundan 97 yıl önce Kurtuluş Ordusunun onca imkansızlığa, olumsuzluğa rağmen ırktan, renkten, mezhepten arınmış olarak birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza yan yana olmayı başarmış olması,bugün üzerine yeniden ve yeniden düşünülmesi gereken bir olgudur. Cumhuriyet'e sahip çıkan eğitimciler olarak, Çanakkale'yi ve Kurtuluş Savaşı'nı kazanan bilinci koruyacağımıza ve bu bilinci genç kuşaklara aktaracağımıza söz veriyoruz.

Yurdumuzu işgal eden emperyalist güçlere karşı, ulusumuzun eşsiz bir mücadele ile vermiş olduğu var olma savaşı ve bu savaş sonrasında kazandığımız zaferin 97. Yıldönümünde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü,Türk vatanının ve milletinin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz."

 
CHP GENÇLİK KOLLARI MESAJI
 
CHP Malatya İl Gençlik Kolları Başkanı Barış Yıldız’da yayınladığı mesajda şunları belirtti:“18 Mart 1915 tarihimizin yüz akı olan Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü. Bugün günlerden zafer , bugün günlerden onur mücadele, bugün emperyalizme karşı direnişin adı . İlerde emperyalizme karşı mücadelenin sembolü olacak kurtuluş mücadelemizin fitilinin ateşlendiği gün. Birinci Dünya Savaş'ında dokuz ayrı cephede savaş vermemize rağmen Mustafa Kemal'in ‘Ben Size Taarruz Etmeyi Değil Ölmeyi Emrediyorum’  emriyle 250.000 civarında şehit vermemize rağmen ; kazandığımız tek zafer .Yüzbaşı Hakkı'nın üstün dehasıyla Nusret Mayın Gemisi'ni kullanarak boğaza döşediği mayınlar Fransız Filosu'nu boğazın karanlık sularına gömmüştür. Bu savaşta 57.piyade alayının tamamı şehit olmuştur. Ancak bu savaş sırasında yere düşmeyen piyade alayının sancağı bugün dünya barışına verilecek en büyük örnek olarak Avusturalya'nın Melburn Müzesi'nde sergilenmektedir. Bu savaş biz Atatürk gençliğine savaş sonrasında Türk - Anzak kardeşliğiyle yurtta sulh cihanda sulh anlayışını benimsetmiş , savaşta Mustafa Kemal'in üstün dehası ve mücadele ruhu bizlere örnek olmuş, kısıtlı imkanlarla günün en iyi teknolojisine geçit vermemesiyle ve emperyalizme karşı onurlu duruşuyla biz Atatürk gençliğine bu ruh miras bırakılmıştır. O gün orada emperyalizm nasıl top ve tüfek ile Çanakkale'den geçemediyse; bugünde bizler Cumhuriyet Halk Parti 'li gençler emperyalizmin küresel sermaye ile sınırları aşması ve üretim kalelerimizi işgal etmesi adına duruşumuzdan ve mücadelemizden taviz vermeyeceğiz.”
 
ADD’DEN MESAJ
 
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları’da yayınladığı mesajda şunları belirtti: “ Ülkemiz, gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında görevleri başında yaşamlarını yitiren şehitlerimizden bize emanettir. Şehitlerimiz, ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması, huzur ve güvenliğin sağlanması için canlarını feda ederek milletimizin gönlündeki erişilmez yerlerini almışlardır. Ulusal bütünlüğümüzün her şeyin üzerinde olduğu tartışma götürmek bir gerçektir. Ortak değerlerimiz yerine yapay  ayrılıklar yaratmaya çalışanlar tarihin tozlu sayfalarında kaybolup gideceklerdir. Türk Milleti şehitlerine verdiği sözün  her zaman arkasında duracaktır. Şehitlerimizin bize emaneti olan topraklarımızı sonuna kadar koruyacak, çağdaşlaşma çabalarını devam ettirecektir. Bu şehitlerimize olan vefa borcumuzdur.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız