SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çanakkale'ye Uğurlandılar

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:43:26
Çanakkale'ye Uğurlandılar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü işbirliğiyle düzenlenen "Çanakkale Milli Bilinç Kampı" projesi kapsamında aileleri tarafından saçlarına kına yakılan Malatyalı izciler, mehteran takımı marşları eşliğinde Çanakkale'ye uğurlandılar. 

Yaklaşık 100 öğrenci ve izcinin katılacağı "Çanakkale Milli Bilinç Kampı'na" çocuklarını uğurlamak için gelen aileler duygu dolu anlar yaşarken, bazı anne babalar gözyaşlarına boğuldu. Çocuklarını uğurlamaya gelen aileler arasında Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ta bulunuyordu. Başkan Polat’ta oğlu Emir Cihan'ı Çanakkale'ye gönderdi.

POLAT: “EN İYİ ŞEKİLDE ANLATMALIYIZ”

“Çanakkale'yi anmak için dedeleriyle, büyükleriyle buluşmak için bu çocukları gönderen aileleri tebrik ediyorum. Japonlar ilkokulda, ortaokulda çocuklarını hep Nagazaki'ye, Hiroşima'ya anlatırlarmış. Bizim de bir Çanakkale Destanı’mız var. Çocuklarımıza bu destanı en iyi şekilde anlatmalıyız. Dedelerinin, geçmişte bu vatan için çektikleri acı dolu yılları ve verdikleri kahramansı mücadeleleri anlamalarına yardımcı olmalıyız. Şimdi çocuklarımız Çanakkale'ye giderek, şehit dedelerini ziyaret edecekler. Çocuklarını gönderen biz anne babalara için ne bugün çok mutlu bir gün. ‘Çanakkale Geçilmez’, bundan sonrada geçilmeyecek. Hocalarımızı, Öncü Spor Kulübümüzü ve ailelerimiz tebrik ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız